Drżyj lub giń

Scary or Die
2012
3,8 1,4 tys. ocen
3,8 10 1 1362
Drżyj lub giń
powrót do forum filmu Drżyj lub giń

Nie wiem, czy to ja mam taki spaczony gust czy może nieco więcej dystansu do tego typu produkcji, ale nie jestem tak bardzo zawiedziona tym filmem, jak 95% komentujących.
Pięć różnych historii, każda mniej lub bardziej ociera się o horror. Klasyczne straszne historyjki, które można było oglądać w takich produkcjach jak ‘Opowieści z krypty’, ale podane w sposób nowoczesny. Mamy tu w zasadzie wszystko, czego potrzeba, dla każdego coś miłego ;) – elementy gore, zombie i luźne nawiązanie do 'Nocy żywych trupów', clowna, na widok którego od razu przed oczami wskakuje upiorny Pennywise Kinga, jest zaskakujące nawiązanie do postaci Vana Helsinga... Wydaje mi się, że to taki rodzaj hołdu dla klasycznych twórców horrorów i próba spojrzenia na ich produkcje od innej strony.
Szokują mnie twierdzenia, że filmiki są nudne albo bez sensu. Mnie nie tylko wciągnęły, ale i wydały się całkiem sensowne.
No, ale ja to ja:D spierać się nie będę, ważne, że chociaż mnie się podobało i daję mocne 6.

ocenił(a) film na 5
Miyaret

jak dla mnie tez nie wypadło żle , pierwsze historia fajnie zagrana,2 i 3 cia nie specjalnie mnie poruszyla zaś ta z klaunem ciekawie poryta i oryginalna:D najbardziej podobała mi sie kreacja postaci zombie oraz klauna który naprawde strasznie wyglądal.