Dobry a nawet Bardzo dobry film o Draculi. Świetne efekty specjalne, końcówka trochę mnie zaskoczyła :). Nie wyobrażam sobie innego aktora w roli głównej niż ten co grał .
Zakończenie robi przedsmak na drugą część. Nie rozumiem tak negatywnych opinii. Od czasu Hellsinga nie było nic dobrego w temacie wampirów, więc mam nadzieje na kontynuację.
A tak z ciekawości, jak widzicie drugą część? Bo ja nie mam zielonego pojęcia, co mogłoby być w kontynuacji, więc chętnie poczytam wasze pomysły (:
Na pewno któraś z wojen z turkami:) Mogli by dodać jeszcze wątek spisku przeciw draculi na jego dworze, narastające nie pokoje ludności, chcącej zabić potwora. Ale generalnie skończy się rozpierduchą z turkami:D
Tak mogłoby być, lubię jak coś się dzieje - nawet jak to jest zwykła bijatyka :D Spisek na dworze - ciekawie. Dzięki za podzielenie się swoją wizją :)
Według oryginalnej legendy przeciwko Wladowi prowadzono szeroko zakrojoną intryge i podburzano ludzi przeciw niemu, więc mogliby stąd wsiąść pomysł. Początki już widzieliśmy, ludzie chcieli go zabić na jego własnej ziemi. Jeśli przez jakiś czas będzie panował pokój z turkami, to ludzie mogą stwierdzić że jedynym ich wrogiem jest sam Dracula:) W tle tych nastrojów nie trudno o ludzi, którzy wbili by mu nóż w plecy metaforycznie:) Wystarczy błędnie podana informacja o kierunku z którego nadciąga armia turków i Dracula podążał by w jednym kierunku z armią, a turki w tym czasie by wybili jego dwór i ludzi w jego ziemi. Potem motyw zemsty i wielka rozpierducha:D Tak to widzę:)