PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684356}

Dracula: Historia nieznana

Dracula Untold
2014
6,4 102 tys. ocen
6,4 10 1 101662
4,3 20 krytyków
Dracula: Historia nieznana
powrót do forum filmu Dracula: Historia nieznana

Występuję czy nie, bo jest na trailerze, jeszcze ten głos, a w obsadzie nie ma?

ocenił(a) film na 6
Czarny_Piotrus2013

Też mi się wydaje, że to on.

Vampire19

Na bank on ale czemu nie napisane w obsadzie? Dziwne. Ale i tak lipę zrobili, dali najciekawsze rzeczy do trailera, więc średni sens iść do kina :/

ocenił(a) film na 6
Czarny_Piotrus2013

Jak w większości dzisiejszych trailerów, a tak przy okazji, to czy mi się tylko wydaje, czy gra jest w pewnym stopniu wzorowana na grze Castlevania 2: Lords of Shadow ?

Vampire19

W pewnym stopniu na pewno.

ocenił(a) film na 6
Czarny_Piotrus2013

Zastanawia mnie tylko czemu Dracula ma kły w miejscu dwójek.

ocenił(a) film na 10
Vampire19

Ja mam trójki nie dwójki na szczęście?:D Ale dolne trójki już ma właściwe na trailerze, może to tylko trailer w efekcie końcowym możliwe że poprawią...

ocenił(a) film na 10
Vampire19

Też mi się wydaje że C2:LOS gra tu pierwsze skrzypce. Zresztą bardzo dobrze ponieważ jest to jak na razie bardzo dobrze rozbudowany temat historii Draculi, lepszy niż to co było do tej pory.

Czarny_Piotrus2013

Jest, próbowałem dodać do obsady, ale jest już oczekujące zgłoszenie. Admini dają ciała tutaj.

Bzyku1990

Nie pierwszy raz z resztą :/ Zajebiście to wyszło w trailerze, i ten głos. Szkoda że to były najfajniejsze rzeczy :/

ocenił(a) film na 6
Czarny_Piotrus2013

Skąd możesz wiedzieć, że są to najfajniejsze rzeczy z filmu?

Zloty_Deszcz

Na logikę. Przemiana głównego bohatera, jego motyw dlaczego stał się kim się stał itp. Pokazali to co najlepsze.

ocenił(a) film na 6
Czarny_Piotrus2013

Czy w zwiastunie pokazano cały proces przemiany bohatera? Czy dla każdego przemiana bohatera musi być tym, co najlepsze w produkcji? Nie obejrzałeś całego filmu i nie wiesz, co jeszcze może w nim być, i co może Cię zaskoczyć jeszcze bardziej niż fragmenty, które teraz uznałeś za najlepsze, a które później wcale nie muszą już Ci się takimi wydawać.

Zloty_Deszcz

Ta ciekawe co mnie może zaskoczyć. Filmów, seriali i anime poświęconych wampirom już trochę widziałem. Co lepszego mogą tu pokazać? Jest motyw Vlada który chcąc ochronić ojczyznę, udaję się na poszukiwanie mocy. Miejsce znał prawdopodobnie z legend czy też mitów. W zamian za wypicie krwi wampira(?) którego gra Charles Dance zostaję wampirem, przez co jak widzimy pali go skóra ( jak w sumie każdego wampira). Na trailerze widzimy też srebrne monety, czyli kolejną słabość wampirów. Mamy też ukazany fragment jak używając mocy takich jak nawałnica nietoperzy niszczy wrogą armię. Z fragmentu można wywnioskować też: Dracula będzie być może początkowo walczył z pragnieniem krwi, być może po tej scenie w której pije krew nie będzie mógł się z tym pogodzić, będzie czuł że robi źle, ale postąpił słusznie, bo bez zostania wampirem nie obronił by rodziny. Dalej wiemy że jego ukochana skacze, więc mogła nie pogodzić się z tym czym został, on sam gdzieś odchodzi, zaszywa się, by czekać na wydarzenia znane choćby z ,,Draculi" Copolli. Wiemy też że właśni ludzie go przeklneli. No i ten fragment z początku kiedy syn o nim opowiada, jako o bohaterze, ale i potworze. Produkcja nie wniesie nic nowego w sumie do konanu.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
Czarny_Piotrus2013

Hahaha, dobry jesteś :) Zgłoś adminom, zgłoś. Niech i oni mają z Ciebie polewkę :)

Czarny_Piotrus2013

Ile jeszcze mamy czekać?!

ocenił(a) film na 9
Czarny_Piotrus2013

http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Dance#Film

kalif1855

Może i tu wstawią.