PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684356}

Dracula: Historia nieznana

Dracula Untold
2014
6,4 101 tys. ocen
6,4 10 1 101418
4,3 20 krytyków
Dracula: Historia nieznana
powrót do forum filmu Dracula: Historia nieznana

Część Druga

ocenił(a) film na 7

Jak myślicie, czy końcówka to początek drugiej części czy po prostu takie zakończenie ?

ocenił(a) film na 7
Soivon

.
Druga część była by jak Blade - Wieczny łowca i tak koło komina

ocenił(a) film na 7
forever_wp_pl

No niekoniecznie, bo można inaczej to odegrać, ale faktycznie w którą stronę by nie poszli skupiać się będzie na powtarzających motywach. Ale chciałbym obejrzeć drugą cześć. Zaintrygował mnie ten wampir który przekazał Władkowi moc.

ocenił(a) film na 7
Soivon

Ciekawa postać i tajemnicza zarazem

Soivon

To Diabeł :)

ocenił(a) film na 10
forever_wp_pl

nie prawda.

ocenił(a) film na 7
Soivon

Po zakończeniu widać, że twórcy zostawili sobie furtkę aby w razie czego zrobić następną część, ale to pewnie zależy ile zarobi jedynka.

ocenił(a) film na 7
Soivon

Raczej takie zakończenie by nie zostawiać kilka niewyjaśnionych spraw ew. puszczą plotki że chcą nakręcić 2 część ale się wycofają bo stwierdzą że nie zarobili wystarczająco na 1 tak jak to było w przypadku "Ksiądz" :)

ocenił(a) film na 4
Soivon

http://www.filmweb.pl/news/Dracula+i+sp%C3%B3%C5%82ka+jak+bohaterowie+Marvela.+B %C4%99dzie+seria+film%C3%B3w+o+potworach-106261
a także
http://www.firstshowing.net/2014/dracula-untold-producer-confirms-ties-to-univer sal-monsters-reboot/

Soivon

Zakończenie zrobione pod drugą część i to jest największy mankament tego filmu. Bo sam film bez owego zakończenia w końcu podnosi temat wampirów z popiołów. Mimo wszystko powinni zostawić zakończenie otwarte do interpretacji i nie wrzucać tematu do czasów współczesnych. Takie jest moje zdanie.

Serafina_87

Wpływy z biletów zdecydują o kolejnej części, a ponieważ sa dobre no to pewne że za rok max 2 Dracula reborn :)Ciekaw na ile zakontraktowani są aktorzy.

fajnyborys

Tego się właśnie obawiam. Najgorzej, że zapowiada się to na jakiś twór w stylu "Blade".

ocenił(a) film na 7
Serafina_87

No i wtedy zrażą do siebie widzów, teraz wyszło lekkie kino które miło się ogląda ale już przy drugiej części może wyjść monotonność, robienie filmu dla pieniędzy.

Serafina_87

Nie bardzo pasuje do blade raczej do gry "Castlevania: Lords of Shadow 2" syn smoka, ksiaże dracula, jakby poszli bardziej z wątkiem pod tą grę to było by bardzo ciekawe i wciagające i nie zajechało by nawet na moment kiczem z blade;d
p.s. Polecam 1 jak i 2 czesc gry :)

Serafina_87

zapowiada się raczej na coś w stylu serialu 'Dracula' Jeśli poszłoby to w tą stronę to jestem jak najbardziej za !

Serafina_87

zapowiada się raczej na coś w stylu serialu 'Dracula' Jeśli poszłoby to w tą stronę to jestem jak najbardziej za !

Soivon

Zakonczenie w ogole nie pasuje do tego filmu. W trakcie seansu dalem 8/10 jako widowisko, tak po obejrzeniu koncowki ocena spadla na 6/10. Zepsuli tym zakonczeniem film i tyle.

ocenił(a) film na 7
Piszczek1987

Zgadzam się z tobą

forever_wp_pl

Kasa rządzi kinem - wymiękłem jak przeczytałem ze robią Snieżkę 2 .

ocenił(a) film na 9
fajnyborys

xD aż mnie rozbawiłeś;p

ocenił(a) film na 8
fajnyborys

Kasa rządzi nie tylko kinem, ale światem. Jak pożyjesz to doczekasz Śnieżki 5.

ocenił(a) film na 7
Soivon

ja myśle końcówka jak końcówka ale film dobry i na pewno zarobi na siebie, tylko czy warto robić drugą część by jej nie spieprzyć. A nigdy nie lubiłem takich filmów jak drakula.. pzdr.

ocenił(a) film na 7
Soivon

Tywin Lanister rules !!! xD

ocenił(a) film na 9
ania5766

Czytasz mi w myślach :D dokładnie to pomyślałem jak zobacyzłem go w postaci wampira :D

Soivon

Ba, to zapowiedź całej serii. Dracula Untold jest wstępem do serii remakeów klasycznych potworów z Universal. Wszystko ma miejsce w tym samym uniwersum i zakończy się epickim cros overem, coś jak Avangers.

ocenił(a) film na 7
szmyrgiel

Osobiście bym obejrzał

ocenił(a) film na 6
Soivon

Jak najbardziej podkładka pod drugą część ma miejsce w końcówce filmu. Czy bym czekał? No już czekam, bo jest szansa na parę nieszablonowych pomysłów a trochę świeżej krwi (!) w hollywodzkim wałkowaniu Draculi by się przydało. Baaaaardzo będę trzymał kciuki za trochę soczystszy udział Charlesa Dance'a ;)

ocenił(a) film na 8
Soivon

Na pewno trylogia, a może i więcej części, w zależności od popularności...