Jak myślicie, czy końcówka to początek drugiej części czy po prostu takie zakończenie ?
No niekoniecznie, bo można inaczej to odegrać, ale faktycznie w którą stronę by nie poszli skupiać się będzie na powtarzających motywach. Ale chciałbym obejrzeć drugą cześć. Zaintrygował mnie ten wampir który przekazał Władkowi moc.
Po zakończeniu widać, że twórcy zostawili sobie furtkę aby w razie czego zrobić następną część, ale to pewnie zależy ile zarobi jedynka.
Raczej takie zakończenie by nie zostawiać kilka niewyjaśnionych spraw ew. puszczą plotki że chcą nakręcić 2 część ale się wycofają bo stwierdzą że nie zarobili wystarczająco na 1 tak jak to było w przypadku "Ksiądz" :)
http://www.filmweb.pl/news/Dracula+i+sp%C3%B3%C5%82ka+jak+bohaterowie+Marvela.+B %C4%99dzie+seria+film%C3%B3w+o+potworach-106261
a także
http://www.firstshowing.net/2014/dracula-untold-producer-confirms-ties-to-univer sal-monsters-reboot/
Zakończenie zrobione pod drugą część i to jest największy mankament tego filmu. Bo sam film bez owego zakończenia w końcu podnosi temat wampirów z popiołów. Mimo wszystko powinni zostawić zakończenie otwarte do interpretacji i nie wrzucać tematu do czasów współczesnych. Takie jest moje zdanie.
Wpływy z biletów zdecydują o kolejnej części, a ponieważ sa dobre no to pewne że za rok max 2 Dracula reborn :)Ciekaw na ile zakontraktowani są aktorzy.
No i wtedy zrażą do siebie widzów, teraz wyszło lekkie kino które miło się ogląda ale już przy drugiej części może wyjść monotonność, robienie filmu dla pieniędzy.
Nie bardzo pasuje do blade raczej do gry "Castlevania: Lords of Shadow 2" syn smoka, ksiaże dracula, jakby poszli bardziej z wątkiem pod tą grę to było by bardzo ciekawe i wciagające i nie zajechało by nawet na moment kiczem z blade;d
p.s. Polecam 1 jak i 2 czesc gry :)
zapowiada się raczej na coś w stylu serialu 'Dracula' Jeśli poszłoby to w tą stronę to jestem jak najbardziej za !
zapowiada się raczej na coś w stylu serialu 'Dracula' Jeśli poszłoby to w tą stronę to jestem jak najbardziej za !
Zakonczenie w ogole nie pasuje do tego filmu. W trakcie seansu dalem 8/10 jako widowisko, tak po obejrzeniu koncowki ocena spadla na 6/10. Zepsuli tym zakonczeniem film i tyle.
ja myśle końcówka jak końcówka ale film dobry i na pewno zarobi na siebie, tylko czy warto robić drugą część by jej nie spieprzyć. A nigdy nie lubiłem takich filmów jak drakula.. pzdr.
Czytasz mi w myślach :D dokładnie to pomyślałem jak zobacyzłem go w postaci wampira :D
Ba, to zapowiedź całej serii. Dracula Untold jest wstępem do serii remakeów klasycznych potworów z Universal. Wszystko ma miejsce w tym samym uniwersum i zakończy się epickim cros overem, coś jak Avangers.
Jak najbardziej podkładka pod drugą część ma miejsce w końcówce filmu. Czy bym czekał? No już czekam, bo jest szansa na parę nieszablonowych pomysłów a trochę świeżej krwi (!) w hollywodzkim wałkowaniu Draculi by się przydało. Baaaaardzo będę trzymał kciuki za trochę soczystszy udział Charlesa Dance'a ;)