Po co znów robić kolejny film z mln efektów specjalnych? Drakula jawi się jako superbohater plus ta
ckliwa indie pioseneczka w stylu Lany del Grey ( tak, wiem, że wykonuje ją Lorde ). Nie ma innego
filmu o Draculi jak tylko ten w reżyserii F. F. Coppoli.
Gimbaza to nie wiek. To stan umysłu. Z takim podejsciem jestes jej typowym przedstawicielem i nawet sobie nie zdajesz z tego sprawy. Smutne...
A daj spokój ze swoimi wywodami na miarę właśnie gimbazy....Nie zobaczyła filmu, a już go krytykuje, jak "wytrawny znawca kina".....Żal PL.....
Liczyłam, że to będzie historia Vlada, jak w przypadku filmu Książę Ciemności: Prawdziwa historia Draculi, ale niestety dodali wątek fantasy. Szkoda, bo historia samego Vlada jest na tyle ciekawa, że obyłoby się bez picia krwi i dwumetrowych skoków. Jednak, aż jestem ciekawa co wyjdzie z tego filmu. Najwyżej się zawiodę. (a bo to będzie pierwszy raz na blockbusterze? :D)
No właśnie nie :) Vlad Palownik zwany Drakulą istniał naprawdę i wampirem nie był. Myślałam, że to będzie film o nim, bez "wampirzych" dodatków, tak jak to było w filmie, o którym pisałam wyżej :)
Ah, to nie wiedziałem, no ale na wampiryzm jest popyt, na pewno się lepiej sprzeda jeżeli Drakula jednak będzie wampirem:)
Miałam głupią nadzieję, ze twórcy będą chcieli wyróżnić swój film brakiem tego wątku. Ale jak widać, na nadziei się skończyło :)
A ja jestem przeszczęśliwa. Od lat czekam na film, w którym główny bohater NIE CHCE być wampirem, ale musi. Którego powoli pochłania zło, które naprawdę jest przekleństwem, które odbiera mu wszystko. Nie mogę się doczekać! :)
wypowiedź z d@py ... to naprawdę znawca trzeba być żeby film ocenić przed oglądaniem. Typowa gimbaza o której wspominasz
Dokładnie...albo film o Vladzie palowniku albo film o Draculi na podstawie książki Stokera, choć tutaj nie ma sensu poprawiać czegoś co jest bardzo dobre (film Coppoli)
No ale....trochę rzezi, trochę seksu, efekty specjalne jak w transformersach i pieniążki popłyną a film się sprzeda.
Idąc Twoim tokiem myślenia po pierwszym filmie z efektami specjalnymi musieliby zaprzestać ich produkcji. Takie filmy są świetną rozrywką, oderwaniem od rzeczywistości. I szczerze się ucieszyłam widząc zwiastun tego filmu, ponieważ uwielbiam historię Draculi, a pokazana w ten sposób będzie jeszcze intensywniejsza. ;)
Nie martw się nie jesteś sama w swojej ocenie. Film może i cieszy a efekty specjalne pociągają, ale powiedzmy sobie szczerze: standardowy hollywoodzki współczesny film
Do tych ludzi, którzy, cytuję: "to naprawdę znawca trzeba być żeby film ocenić przed oglądaniem. Typowa gimbaza o której wspominasz". - Skoro dzisiejsze trailery zawierają kwintesencję tego, co będzie dziać się w filmie plus najlepsze sceny - mogę sądzić, że nie jest to mega ambitne dzieło i dotrze właśnie do nastolatków, bo wampiry nadal są w modzie, ale nie te tajemnicze, "zabijające wzrokiem", a właśnie z super mocami.
Pierwsze wrażenie - słabe, po obejrzeniu zrewiduję swoją ocenę...albo też i nie.