PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684356}

Dracula: Historia nieznana

Dracula Untold
2014
6,4 102 tys. ocen
6,4 10 1 101662
4,3 20 krytyków
Dracula: Historia nieznana
powrót do forum filmu Dracula: Historia nieznana

Uważam, że jest to jeden z lepszych filmów o Draculi, przedstawiony inaczej ale właśnie tak miało być. Każda seria o Draculi pokazywała tą samą fabułę która zawsze była przewidywalna, tutaj natomiast twórca pokazał kawałek historii zanim książę stał się wampirem oraz okres w którym został przemieniony. Końcówka mistrzostwo mam nadzieje, że wyjdzie 2 cześć. POLECAM !!!

ocenił(a) film na 9
escobar1985

ja tez mam wielka nadzieje,ze powstanie druga czesc :-)

ocenił(a) film na 10
dot_6

Naprawdę końcówka mnie zaskoczyła :) Ciekawe jaki pomysł twórca miałby na przestawienie Draculi w współczesnym świecie.

ocenił(a) film na 9
escobar1985

Na pewno byłoby to nierozerwalnie związane z wampirem od którego Vlad pozyskał moc. Bo on podążył za nim do współczesnego świata (?) i w ostatnich sekundach kiedy rusza za Dracula i Mina,rzuca nawet taki tekst : Let the games begin (o ile to dobrze kojarzę bo w kinie byłam jakoś ponad miesiąc temu)

ocenił(a) film na 4
escobar1985

Nawet nie zbliża się do porządnych ekranizacji Draculi.

użytkownik usunięty
escobar1985

Fajnie, że pokazali inną historię niż zwykle, ale jak dla mnie bardzo spłycony ten film się wydaje. Powinien trwać godzinę dłużej i posiadać jakikolwiek klimat Draculi, a tak dostaliśmy trochę sieczki i efekty specjalne.

ocenił(a) film na 10

Powinien trwać godzinę dłużej, czyli jednak się podobał :) Są gusta i guściki nigdy nie dogodzimy widzowi...

użytkownik usunięty
escobar1985

Nie mówię że był zły, a z tym czasem to chodziło mi o to, że rozwinęliby bardziej skrzydła i nie musieliby skracać wątków. A Ty dałeś 10 czyli arcydzieło, dlatego że inna historia była? Chyba lekko przesadziłeś :)

ocenił(a) film na 7
escobar1985

Też wolałbym gdyby film trwał godzinę dłużej, ale myślę, że z ciekawości sięgnąłbym po drugą część. Natomiast zgadzam się, miło było zobaczyć rozbudowaną inną historię, która wcale nie zniszczyła legendy Draculi.