Uważam, że jest to jeden z lepszych filmów o Draculi, przedstawiony inaczej ale właśnie tak miało być. Każda seria o Draculi pokazywała tą samą fabułę która zawsze była przewidywalna, tutaj natomiast twórca pokazał kawałek historii zanim książę stał się wampirem oraz okres w którym został przemieniony. Końcówka mistrzostwo mam nadzieje, że wyjdzie 2 cześć. POLECAM !!!
Naprawdę końcówka mnie zaskoczyła :) Ciekawe jaki pomysł twórca miałby na przestawienie Draculi w współczesnym świecie.
Na pewno byłoby to nierozerwalnie związane z wampirem od którego Vlad pozyskał moc. Bo on podążył za nim do współczesnego świata (?) i w ostatnich sekundach kiedy rusza za Dracula i Mina,rzuca nawet taki tekst : Let the games begin (o ile to dobrze kojarzę bo w kinie byłam jakoś ponad miesiąc temu)
Fajnie, że pokazali inną historię niż zwykle, ale jak dla mnie bardzo spłycony ten film się wydaje. Powinien trwać godzinę dłużej i posiadać jakikolwiek klimat Draculi, a tak dostaliśmy trochę sieczki i efekty specjalne.
Powinien trwać godzinę dłużej, czyli jednak się podobał :) Są gusta i guściki nigdy nie dogodzimy widzowi...
Nie mówię że był zły, a z tym czasem to chodziło mi o to, że rozwinęliby bardziej skrzydła i nie musieliby skracać wątków. A Ty dałeś 10 czyli arcydzieło, dlatego że inna historia była? Chyba lekko przesadziłeś :)