PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684356}

Dracula: Historia nieznana

Dracula Untold
2014
6,4 102 tys. ocen
6,4 10 1 101662
4,3 20 krytyków
Dracula: Historia nieznana
powrót do forum filmu Dracula: Historia nieznana

Bez sensu. Bez sensu. Bez sensu.
Chcieli chyba zrobić "nowoczesnego" Dracule Stokera ale coś im nie pykło.
Po trailerze wnioskuję, że to kompletna płycizna i te nietoperze. Śmiesznie.
Facet, który nie jest wampirem i wszystkich zabija na combo chce byś wampirem bo nie może
obronić rodziny. Naprawdę?! A tyle genialnych historii czeka na zekranizowanie.. eh

Co ma Stoker do Włada Palownika?

użytkownik usunięty
Gaeth_I

ty tak serio?

Tak, serio. Stoker pisząc Drakulę tylko opierał się na Palowniku, a sam Wład jest postacią historyczną i ze Stokerem nie ma nic wspólnego.

użytkownik usunięty
Gaeth_I

hahaha Nwm :D

Gaeth_I

A wygląda Ci to na film historyczny? :D

użytkownik usunięty
Jacek_Wrobel

Może on wie coś o czym my nie wiemy i faktycznie ten film ma więcej z prawdy historycznej, a palownik serio był wampirem xD

Postać historyczna przedstawiona jako legenda z elementami fantasy. Tak trudno pojąć? Coś jak Jezus.

ocenił(a) film na 4

E tam, widać, że film w klimacie Castlevanii, a nie rasowego horroru o wampirze - ja na pewno to obejrzę.

A o co Ci chodzi z tymi nietoperzami? W książce też się przecież zmieniał.

użytkownik usunięty
gizmo666

Obejrzyj sobie zwiastun

ocenił(a) film na 4

Ale ja znam zwiastun - ja się pytam, co Ci nie pasuje z tym motywem zmiany w nietoperze, bo w książce też zmieniał się w chmarę nietoperzy.

użytkownik usunięty
gizmo666

A czy ja napisałam o ZMIANIE? Dlaczego ludzie nigdy nie przeczytają dokładnie, a się wypowiadają i wychodzą na głupka.
Napisałam cytuję "[...] że to kompletna płycizna i (!)te nietoperze(!)." Pisząc te NIETOPRZE(zauważ, że l. mn.) nie napisałam chyba nic o zmianie? Nie użyłam w ogóle takiego wyrazy w moim zdaniu. Skoro znasz zwiastun to chyba winieneś/winnaś wiedzieć, że chodziło mi o gigantyczną łapę zrobioną z nietoperzy, którymi steruje ów denat i co jest niemiłosiernie durne.

ocenił(a) film na 4

Ależ spokojnie, bez nerwów. Po prostu źle wywnioskowałem i GRZECZNIE spytałem, o co chodzi. Nie siedzę Ci w głowie więc nie wiem, co masz na myśli. Jeszcze bym zrozumiał, jakbyś z jakimś trollem gadała, ale po co te nerwy od razu?

ocenił(a) film na 4

Aha, a jak już tak mocno chcesz się czepiać czytania ze zrozumieniem - to Twoja wypowiedź powinna brzmieć: "[...] że to kompletna płycizna i TA RĘKA Z NIETOPERZY." Bo z poprzedniej nie wynikało nic konkretnego.

ocenił(a) film na 5

Napisze taka coś niejednoznacznie a potem się wymądrza.

użytkownik usunięty
lokiloki1915

Dla osoby, która wie cokolwiek o tym filmie, a chyba to jest kryterium dla wypowiadających się w tym wątku, moja wypowiedź była w pełni satysfakcjonująca i oczywista ;)

ocenił(a) film na 6

Po pierwsze to bez sensu jest twoje gadanie następny co nie widział filmu i jest najmądrzejszy . Po drugie to nie jest dracula Stokera tylko to co się dzaiało przed historią opowiedzianą w filmie FFCoppoli PREQUEL

użytkownik usunięty
Elefak

i tak dno

użytkownik usunięty
Elefak

ręka z nietoperzy XD