PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684356}

Dracula: Historia nieznana

Dracula Untold
2014
6,4 102 tys. ocen
6,4 10 1 101662
4,3 20 krytyków
Dracula: Historia nieznana
powrót do forum filmu Dracula: Historia nieznana

http://film.onet.pl/zwiastuny/dracula-historia-nieznana-polski-zwiastun/9dwnx0

Fajnie i mrocznie się zapowiada, ale jednak zrezygnuję z tego filmu. Niestety, ale zraził mnie czas
trwania.

kamilxxx09

Teraz dopiero spojrzałam. 1h 40 min, haha no nieźle...

Ciasteczkowy_Potwor18

Filmweb czasem się myli co do czasu, ale i tak na film nie ide

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Jeśli to jest mroczne to ja jestem Van Helsing...
Kolejny zmarnowany potencjał się szykuje do tego wszystko w otoczce TeenageMovie Litości,czym zawiniliśmy panie że karzesz nas takimi gniotami :) od Czasu Drakuli z Oldmanem nie powstało nic z tego gatunku nawet średniego same gnioty.

Joleke22

To jest mroczne. To nie horror, tylko mrcozne fantasy - dark fantasy.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Kolejny problem,robią z tego jak twierdzisz DarkFantasy,a Dracula to zawsze był Horror.

Joleke22

Ale to jest - tak jak współczesne kino - film dla mas. Tzw. mas. Kapewu?

kamilxxx09

Mnie to odpowiada zresztą, nie wiem jak tobie. Wolę fantasy niż horror. Zazwyczaj horrory wypadają kiepsko. Fantasy tez rzadko bywają dobre, ale na pewno bardziej udane niż horrory.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Dzisiejsze Horrory to gnioty kiedyś były dobre,nawet taki film jak Dracula z Oldmanem to świetne połączenie Horroru z Filmem Romantycznym,a tutaj zapowiada się kicha,patrze tak na ten zwiastun i wiem że to będzie nie wypał,ale to moja zdanie,pozdrawiam

Joleke22

Nie wszystkie. Taka Obecność jest świetna.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Zależy ja zjadłem już masę horrorów,praktycznie tylko horrory oglądam i np taka Obecność jest bardzo dobrze zrealizowana ale powiela schematy aż do bólu,zero dzisiaj oryginalnych horrorów tylko nonstop motyw z opętanym domem.

Joleke22

Aż tak bardzo nie powiela. Moze trochę. Ważne, ze przeraża, gdy oglada się w nocy samemu :)
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Ja idę. Lubię takie klimaty, trochę horroru, trochę fantasy, trochę miłości i jest ok. Poza tym lubię Luke'a Evansa i ciekawi mnie to untold w tytule filmu. Chociaż szczerze powiem, że z chęcią obejrzałabym taki prawdziwy mroczny film o Draculi, mego prawdziwy a nie cukierkowy dla młodzieży. Czekam, aż to w końcu nastąpi!!! Oby szybciej niż później, oby mi życia starczyło! xD