Jest to wstęp do "Drakuli " z 1992 r .( mija się parę faktów .. nie znajomość lektury heh reżysera ) . Coś jak "czerwony smok " dla reszty "Hannibala " Polecam obejrzeć tego 2giego jest jak dla mnie o wiele lepszy:)
"Jest to wstęp do "Drakuli " z 1992 " mam nadzieje, że sobie piszesz tak dla jaj :) A tak z innej beczki ten film nie jest żadnym wstępem, dlaczego? Ponieważ Dracula z 92r. został zgładzony w XIX wieku a ten po głównej akcji filmu (walka z Turkami) żyje normalnie w XXI wieku razem z będącym dla niego jak cień (bez jego wiedzy) Mistrzem Wampirów.
przypomniałem sobie tego starego Drakulę :) masz rację ale podobieństw jest tyle że no można się pogubić np scena "kończąca prawdziwą historię" gdzie w ówczesnych czasach spotyka swoją Lubą :> ta sama scena jest w tym z 92 :P no i powiązań też moc :)
" ta sama scena jest w tym z 92" no tak tyle,że nie jest to w czasach współczesnych, ale wiem o co Ci chodzi. A poza tym w wersji z 92 nie było pokazane,że miał syna. Jeżeli już można by szukać szczątkowych podobieństw "prawdziwej historii" to bardziej między właśnie filmem a Castlevanią Lords of Shadows jak już wiele osób zauważyło. No ale zarówno zbroja z 92 i 2014 są podobne.