PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684356}

Dracula: Historia nieznana

Dracula Untold
2014
6,4 102 tys. ocen
6,4 10 1 101662
4,3 20 krytyków
Dracula: Historia nieznana
powrót do forum filmu Dracula: Historia nieznana

No, cóż po raz kolejny film miał potencjał ale niestety scenarzyści i reżyser nie dali rady! :-( Fabuła filmu cieniutka, lepiej wygląda gra aktorska (szczególnie Evansa) ale też szału nie ma. Film krótki (raptem 95 minut), efekty też nie rzucają na kolana (byłem w IMAX-ie). Ogólnie ja jestem lekko zawiedziony i tak naprawdę kino można chyba sobie odpuścić i poczekać spokojnie na DVD. Ode mnie 5/10 i...tyle w temacie. :-)

ocenił(a) film na 6
Teddy_6

moim zdaniem został zbytnio streszczony, 30 min dłuzej troszke by go poprawiło rozwijajac fabułe, moze bd wersja reżysrerska wtedy warto do niego wrócic

ocenił(a) film na 5
Toudi09

Dokładnie! Mam wrażenie, że może producenci "naciskali" żeby film zrobić jak najkrótszy. Szkoda bo tak jak pisałem wcześniej potencjał był tylko to wszystko zostało zrobione tak...na odpierdziel się! ;-)

ocenił(a) film na 4
Teddy_6

krótki?
w sumie faktycznie..
ale mi się tak dłużył niemiłosiernie, ze w sumie zadowolona jestem :P

ocenił(a) film na 4
Teddy_6

jakbym miala go na dvd to moglabym wylaczyc po pierwszych 30 minutach. Dawno nie widzialam filmu, ktory by sie tak bardzo kupy nie trzymal. I zgadzam sie, historia z olbrzymim potencjalem spierdzielona pokazowo. Strata czasu..

ocenił(a) film na 4
lamargo

Dokładnie.

ocenił(a) film na 6
Teddy_6

Sam nie wiem, co było nie tak w tym filmie. Za krótki? Być może. parę fajnych scen, kilka "patentów" też, klimat, stroje, wszystko ok. a mimo to jakiś taki teatralny trochę, oszczędny, bardziej jak film telewizyjny. na dodatek zbyt teledyskowy, może nolanowski, uproszczony jakiś. kolejny z filmów, któremu daję 6 lub 7, a chciałbym 8, ale nie mogę, bo czegoś mi w nim brakuje i to bardzo.

było w nim coś sympatycznego. i mimo wszystko polecam. ale czy na kino? niekoniecznie. spokojnie można na kompie.