To zrobił Dracula w Rumunii.
SPOLJER SORRY :P
Wiesz że to bajka,prawda?Ten film nie opowiada autentycznej historii.Wampir Dracula nie istniał,wiesz?Wziąłeś to wszytko na poważnie.
Po oglądnięciu tego filmu,popędziłeś szybko do biblioteki sprawdzić jak to było naprawdę?W nietoperza też nie można się zamienić,to tak na marginesie,abyś nie musiał szukać.
Ejj no co Ty!
Nie wierzysz w wampiry?
Jak możesz!
.
.
.
.
A tak serio to bawią mnie tego typu teksty co autora wątku. Tak samo jak w serialu Dracula czepiano się że nie odwzorowuje oryginału...I dobrze, po co tworzyć znowu to samo?
A film bardzo fajny, i polski aktor mnie też pozytywnie zaskoczył.
Warto było zobaczyć to w kinie :)
Jak Cię bawią takie teksty, to bardzo dobrze. Takie było założenie tego wątku.
Mnie np. ten film bawił. Zastanawiałem się czy to jeszcze wampir, czy już batman - władca nietoperzy, palownik czy wojownik a może to jakiś x-man.
"Wiesz że to bajka,prawda?"
Co to za bzdurny argument, w ogole nie majacy nic do rzeczy. Jedynie ktos cos wzial na powaznie to Ty. Tym bardziej fakt, ze to jest bajka nie usprwiedliwia zupelnie niczego.
Co za nonsensy wypisujesz.To jest podstawowy argument ,który usprawiedliwia wszystko.Nie mam też pojęcia,co niby wziąłem na poważnie.Piszesz aby pisać?Rozumiem że jak oglądasz horrory o "nazistach zombie",to kipisz z oburzenia że reżyser przeinacza fakty,bo Polacy nie walczyli z zombiakami podczas wojny?Ponieważ "Tym bardziej fakt, ze to jest bajka nie usprwiedliwia zupelnie niczego."
Wszystko bierzesz na powaznie. Zaczynajac od postu Tyrq, a konczac na swoich argumentach. Basniowa konwencja czy estetyka nie usprawiedliwia ignorancji ani braku logiki, chyba ze ktos znowu przyjmie taka konwencje jako podstawowa: zbudowana na ignorancji i braku logiki. Jesli tworcy starali sie zreinterpretowac legende Drakuli i nadac mu kontekst historyczny, to powinni przynajmniej uwazac na fakty, ktore nie maja duzego wplywu na sama historie.
Polecam zaznajomić się z pojęciem sarkazmu w słowniku języka polskiego, wtedy założony przeze mnie temat stanie się nieco jaśniejszy ;)
Cała moja odpowiedź na Twój sarkazm to sarkazm.Nie załapałeś?Polecam zaznajomić się z Wielkim Słownikiem Sarkazmów.
Moze Janek też był wampirem ? zresztą kto by chciał pić turecką krew.
Film jako fantasy o dziwo całkiem przyjemny, spodziewałem się gniota.
Swoją drogą filmowi blizej do ostatniej Castlevanii niż do legend o Vladzie
Dokładnie. Drakula, władca potężnego Królestwa Transylwanii zatrzymał Turków...
A to, że takie królestwo nigdy nie istniało, że Transylwania była wtedy częścią (jedną z wielu, żadną tam potęgą) Królestwa Węgier (jak przez większość swojej historii), a nie Imperium Osmańskiego (Turków) oj tam oj tam, to szczegół ;)