PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684356}

Dracula: Historia nieznana

Dracula Untold
2014
6,4 102 tys. ocen
6,4 10 1 101662
4,3 20 krytyków
Dracula: Historia nieznana
powrót do forum filmu Dracula: Historia nieznana

i muszę przyznać, że film mnie nie rozczarował a wręcz byłam nim zachwycona. Wspaniałe efekty dźwiękowe, cudowne efekty specjalne i idealnie zagrana główna rola. Polecam wszystkim :)

Rainbow12

Mam takie same odczucia co do tego filmu. W ogóle byłam zdziwiona, że aż tyle ludzi poszło na ten film, bo nie wydawał się jakiś...ambitny?
Świetna muzyka i efekty dźwiękowe, specjalne i cudowne zdjęcia.

Przyjemna 'bajka' ;)

ocenił(a) film na 8
paperxplane

Dokładnie tak pachnie od początku do końca bajeczką :) Ja byłam w piątek o 18 i też byłam zdziwiona, że całkiem sporo. Podpisuję się pod pozytywnymi słowami :)

paperxplane

Jestem świeżo po seansie.Mnie się film również podobał. Nie jest to kino ambitne, ale przecież o to chodzi- to nie ma być melodramat, ale kino dobre na wieczorny seans. Ścieżka dźwiękowa była bardzo dobra, efekty specjalne również. Moim zdaniem to jeden z ciekawszych filmów związanych z tematyką wampirów.

użytkownik usunięty
Rainbow12

Niestety nie mogę sie zgodzić. Dlaczego niestety? Bo nie mogłem się doczekać premiery filmu, a jedyne co spotkałem razem z przyjaciółmi? Śmiech na sali. I to dosłownie.
Mało akcji, efekty zrobione bardzo słabo, drętwa gra aktorska.
Dzięki Bogu byłem ze znajomymi i czas mimo wszystko szybko nam minął :)

Jakby nie było - jeśli będzie sequel to chętnie pójdę z nadzieją, że film spełni oczekiwania widza.

Dałem 5 gwiazdek, bo widziałem filmy gorsze i lepsze, więc spokojnie stwierdzam, że ten należy do średnich :)

ocenił(a) film na 8

Uważasz, że Luke Evans był kiepski?

użytkownik usunięty
aga7765

Bardzo go lubię jako aktora, jednak nie dał z siebie wszystkiego w tym filmie, choć przyznaję, że był najlepszy z całej obsady.

ocenił(a) film na 8

A jaką ma lepszą rolę twoim zdaniem? ;)

aga7765

Zapewne w Fast and Furious 6 ;D

użytkownik usunięty
aga7765

Dla przykładu - Hobbit: Pustkowie Smauga czy Immortals. Bogowie i herosi :)

ocenił(a) film na 8

:D Dzięki za odp

ocenił(a) film na 7
aga7765

Film dobry, trochę za szybko wszystko się rozegrało, dobry efekt Draculi, jak dla mnie całkiem niezły ale widziałem lepsze produkcje.

ocenił(a) film na 8
ostry666

Dokładnie. Dla mnie mógłby spokojnie trwać 2 godziny. Tak to zostały tylko nakręcone, że tak powiem niezbędne sceny. Można by jeszcze trochę zgłębić.

ocenił(a) film na 10
aga7765

Jak dla mnie film super, spodobało mi się pokazanie ludzkiej odsłony Drakuli a nie tylko wampir, którego jedynym życiowym celem jest picie krwi. Stworzenie postaci księcia który poświęca nawet swoją duszę by ratować ukochanych poddanych jest po prostu cudowne, ach ten Luke Evans <3 wspaniałość tego filmu to 90% jego zasługa

ocenił(a) film na 8
kiara_94

Zgadzam się absolutnie. Luke Evans cudowny, jak rozwalał całą armię w pojedynkę <3. Historia świetna. Czyli jednak można zrobić wampira atrakcyjnego ale mrocznego, ludzkiego, ale nie rozlazłego, moim zdaniem ten Dracula to najlepszy filmowy wampir. Świetnie pokazana jest jego niejednoznaczność.