i muszę przyznać, że film mnie nie rozczarował a wręcz byłam nim zachwycona. Wspaniałe efekty dźwiękowe, cudowne efekty specjalne i idealnie zagrana główna rola. Polecam wszystkim :)
Mam takie same odczucia co do tego filmu. W ogóle byłam zdziwiona, że aż tyle ludzi poszło na ten film, bo nie wydawał się jakiś...ambitny?
Świetna muzyka i efekty dźwiękowe, specjalne i cudowne zdjęcia.
Przyjemna 'bajka' ;)
Dokładnie tak pachnie od początku do końca bajeczką :) Ja byłam w piątek o 18 i też byłam zdziwiona, że całkiem sporo. Podpisuję się pod pozytywnymi słowami :)
Jestem świeżo po seansie.Mnie się film również podobał. Nie jest to kino ambitne, ale przecież o to chodzi- to nie ma być melodramat, ale kino dobre na wieczorny seans. Ścieżka dźwiękowa była bardzo dobra, efekty specjalne również. Moim zdaniem to jeden z ciekawszych filmów związanych z tematyką wampirów.
Niestety nie mogę sie zgodzić. Dlaczego niestety? Bo nie mogłem się doczekać premiery filmu, a jedyne co spotkałem razem z przyjaciółmi? Śmiech na sali. I to dosłownie.
Mało akcji, efekty zrobione bardzo słabo, drętwa gra aktorska.
Dzięki Bogu byłem ze znajomymi i czas mimo wszystko szybko nam minął :)
Jakby nie było - jeśli będzie sequel to chętnie pójdę z nadzieją, że film spełni oczekiwania widza.
Dałem 5 gwiazdek, bo widziałem filmy gorsze i lepsze, więc spokojnie stwierdzam, że ten należy do średnich :)
Bardzo go lubię jako aktora, jednak nie dał z siebie wszystkiego w tym filmie, choć przyznaję, że był najlepszy z całej obsady.
Film dobry, trochę za szybko wszystko się rozegrało, dobry efekt Draculi, jak dla mnie całkiem niezły ale widziałem lepsze produkcje.
Dokładnie. Dla mnie mógłby spokojnie trwać 2 godziny. Tak to zostały tylko nakręcone, że tak powiem niezbędne sceny. Można by jeszcze trochę zgłębić.
Jak dla mnie film super, spodobało mi się pokazanie ludzkiej odsłony Drakuli a nie tylko wampir, którego jedynym życiowym celem jest picie krwi. Stworzenie postaci księcia który poświęca nawet swoją duszę by ratować ukochanych poddanych jest po prostu cudowne, ach ten Luke Evans <3 wspaniałość tego filmu to 90% jego zasługa
Zgadzam się absolutnie. Luke Evans cudowny, jak rozwalał całą armię w pojedynkę <3. Historia świetna. Czyli jednak można zrobić wampira atrakcyjnego ale mrocznego, ludzkiego, ale nie rozlazłego, moim zdaniem ten Dracula to najlepszy filmowy wampir. Świetnie pokazana jest jego niejednoznaczność.