PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684356}

Dracula: Historia nieznana

Dracula Untold
2014
6,4 102 tys. ocen
6,4 10 1 101662
4,3 20 krytyków
Dracula: Historia nieznana
powrót do forum filmu Dracula: Historia nieznana

ostatnia scena

ocenił(a) film na 7

Może mi ktoś wyjaśnić ostatnią scenę bo naszło mnie zaciemnienie

ocenił(a) film na 6
magik30

Po prostu znalazł sobowtóra swojej żony. Prawdopodobnie każdy z nas ma klona , wiec o to chyba chodziło. Mineło z 500 lat i wreszcie odszukał swoją miłość. Swoimi zdolnościami wszedł do jej głowy i zauroczył ją.

ocenił(a) film na 7
piotrekg24

ja nie o tym tylko o tym co za nimi :-). Co on tam robił i w jakim celu był....

ocenił(a) film na 4
magik30

no to był ten człenio co drakuli dał moc, najpewniej przylazł bo mówił vladowi ze jeżeli ten nie podoła i w ciągu tych pierwszych trzech dni napije się krwi to ten stary będzie uwolniony z tej jaskini i kiedyś upomni się o drakule aby ten stał się jego sługą w walce czyli jak on to nazywał w grze. A akurat w pojawił się w momencie jak vlad ,,odnalazł" swoja ukochana wiesz żeby było bardziej dramatycznie i holywoodzko :p

ocenił(a) film na 7
kiljadel

albo furtka na 2 część

ocenił(a) film na 10
magik30

wolałbym widzieć syna władka w drugiej części a może bedzie?

ocenił(a) film na 9
secundus

Zeby w drugiej czesci mogl pojawic sie, jak go nazwales, syn wladka, musialby rowniez byc niesmiertelny...a nie sadze, ze "wladek"zrobil mu ta watpliwa przyjemnosc...

ocenił(a) film na 10
mpp2

No właśnie film nawiązuje do gry komputerowej/konsolowej Castlevania Lords of shadow 1 i 2 i tam syn Draculi o imieniu Trevor został wampirem, tzn tata musiał go przemienić w splocie różnych wydarzeń i owy syn potem nazywał się Alucard. tak jak Władek jako człowiek używa imienia Władek tak jako Demon używa imienia Dracula.

ocenił(a) film na 10
secundus

I w drugiej czeście Lords of Shadow miejsca się dzieją w przyszłości w 21 wieku z Drculą i Alucardem w roli głównej z retrospekcjami/flashbackami na przeszłość średniowiecza....stąd gdyby twórcy filmu zrobili podobnie byłoby fajnie :-) ^^

secundus

A mnie bardziej pod świat Vampire: The Masquerade podchodzi. W Castlevanię nie grałem.

ocenił(a) film na 10
mac_m

A ja grałem w Legacy of Kain i czego dowodzi? :D Zagraj w Castlevanie nawet z mirror of fate ale jednak w jedynke i dwójke polecam gorąco zwłaszcza że są po polsku(tzn trzeba je spatchować) :-)

ocenił(a) film na 9
secundus

Jakby 2 część miała tak wyglądać że pojawia się Alucard i zrobili by tak ciekawie jak pierwszą część to jestem za :)

ocenił(a) film na 10
alienowa

Na pewno bedzie troszke inaczej ale Charles Dance wygląda w tym garniturze jak Zobek z dwójki, nawet widac tę analogie do świata gry w której Zobek chciał coś od Draculi...dokopaniu szatanowi, kto wie kto stworzył pierwszego wampira? może w dwójce(w filmie) się tego dowiemy. Nie mniej pociąga mnie wątek relacji ojciec-syn jest to bardzo dobre pole do stworzenia wybitnego dzieła ale pożyjemy zobaczymy...na pewno aktorzy są dobrzy byle fabuła trzymała ten klimat.

ocenił(a) film na 9
secundus

Jeśli dwójka nie straci klimatu z jedynki to będzie świetnie. Historia tego starego wampira bardzo mnie interesuje. Właśnie mogą zrobić wątek z szatanem albo nawet z Van Helsingiem ;) mają duże pole do popisu. Tylko mam nadzieje że dwójka powstanie a to w dużej mierze wiąże się z tym jak sprzeda się jedynka.

magik30

Uchowaj Boże. Film dobry,ale druga cześć? co za dużo, to niezdrowo. Wystarczy jedna część, ale hajs ważniejszy dla nich.