PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=727361}
7,1 4,8 tys. ocen
7,1 10 1 4783
6,0 5 krytyków
Dragon Ball Z: Fukkatsu no F
powrót do forum filmu Dragon Ball Z: Fukkatsu no F

+ Fabuła i akcja, przynajmniej jak dla mnie
+ Pozbycie się zbędnych postaci.
+ Goku i Vegeta najpotężniejsi na Ziemi, reszta już nie ma znaczenia.
+ Ciekawy pomysł na nowe transformacje, przynajmniej już włosy nie rosną
- Ni stąd ni zowąd zjawia się Jacko, który zna już oczywiście Bulmę WTF?
- Trening u Whisa
- Nadciąga armia Freezera, ale nie narażajmy słabszych bohaterów i dzieci, najwyżej Ziemia zostanie zniszczona, co tam
- Muten Rōshi w całym Dragon Ball Z bierny, postać wręcz epizodyczna, a tu nagle jak na równi z równym z żołnierzami armii Freezera
- Można było nie mówić dzieciakom o niebezpieczeństwu, ale to nie są debile energię by wyczuli
- Mogło się skończyć bez cofania czasu, byłby to idealny wstęp do kolejnej kinówki

Tyle tego tak na szybko. Spytacie pewnie skąd u mnie taka ocena po powyższym wywodzie, odpowiedź prosta to DRAGON BALL!!!

ocenił(a) film na 7
McLlovin

Dla mnie Muten Roshi to plus, fajnie było go zobaczyć w akcji. Ogólnie chciałbym zobaczyć starych wojowników w akcji, ale to już nie wróci ciągle tylko Goku i Vegeta, eh. Nawet z Gohana zrobili lamusa.

Lestero

Z jednej strony fajnie, też go bardzo lubię, a z drugiej przez całe Z go nie pokazywali, a tu nagle wielki wojownik, walczący w obronie Ziemi. Ja bym wolał, aby starych zbędnych się pozbyto typu Yamscha, za słabi już są do walki, tylko kradną czas w serialu i kinówkach. Gohan zawsze był lamusem, tyle, że ma w sobie dużą moc.

ocenił(a) film na 7
McLlovin

Tysiące żołnierzy zaatakowało ziemię więc jej broni co w tym dziwnego? Nie pokazywali go bo wróg był jeden Cell, Buu. Teraz wyleciała chmara i to logiczne że każdy "łapie za broń" a ci żołnierze to były pachołki więc żaden z niego wielki wojownik, ale szacunek dla starego mistrza zawsze się należy :)

Lestero

Każdy? Weźmy do pomocy starego mistrza, który już dawno nie walczył, a zostawmy jednego z jego uczniów, który dawno przerósł go mocą, dwoje pół Sayianów, bo jeszcze coś im się stanie, nieśmiertelnego demona, cyborga o wielkiej mocy. Na co komu takie wsparcie w obronie Ziemi skoro pomoże nam stary słaby mistrz. Spoko to Dragon Ball przyzwyczaiłem się do masy bzdur, braku logiki i proporcjonalności przez które to anime nie jest ideałem, a jedynie świetnym tworem. Pomimo wszystko co tu napisałem dalej uważam, że fajnie go było zobaczyć znów w akcji, choć to nie miało najmniejszego sensu.

ocenił(a) film na 7
McLlovin

Jak dla mnie to miało sens i jest do przyjęcia jak najbardziej, jedyne co mógł ponieś jakieś obrażenia a nie tak wymiatać. A jak będziesz miał dzieci być może zrozumiesz czemu zabrakło Gotena i Trunksa, to wytłumaczenie też jest do przyjęcia, zresztą nic nowego by nie pokazali ich rola się skończyła w buu sadze, a tak o wiele lepiej zobaczyć w akcji tych co ich lata nie było Roshi, Krilin, Tien. Nawet Piccolo.

Lestero

Jak już będę miał dzieci to zrozumiem czemu pomimo tego że umieją wyczuć złowrogą ki i lubią walczyć nie ruszyliby wbrew zakazowi na bitwę. tym bardziej, że nie miał kto pilnować Trunksa? Nie rozkminiajmy już tak tego w Dragon Ballu jest masa nieścisłości i głupot.

ocenił(a) film na 7
McLlovin

A jakby była wojna wysłałbyś swoje 5 letnie dziecko na front, w pierwszej linii bo celuje czy przeładowuje szybciej od ciebie? Nie wydaje mi się. Trudno się doszukiwać nie wiadomo czego w anime/bajce...

Lestero

zrozum to jak można było im tego zakazać "siedź w domu!" sami by polecieli tak czy inaczej
to się nie doszukuj, ja juz napisałem to Dragon Ball, brak logiki na porzadku dziennym, ty próbujesz to wszystko wytłumaczyć w jakiś dziwny sposób, ja już przywykłem do tego anime.

ocenił(a) film na 10
McLlovin

ja uważam ze postać Tagoma (zołnierz Freezy ) ma możliwości aby zostać super żołnierzem , jest taki mądry i sprytny jak Szatan Serduszko .