PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661371}
7,0 11 tys. ocen
7,0 10 1 10698
6,7 6 krytyków
Dragon Ball Z: Kami to Kami
powrót do forum filmu Dragon Ball Z: Kami to Kami

6 Sayan?

ocenił(a) film na 6

Z DBZ pamiętam, ze siostra Trunka była starsza od Pam (jezeli o nią chodziło) w tym filmie. Nie
wiem jak wy uważacie, ale do pokonania tego Boga wystarczył by Gogeta, który był niepokonany w całym
DB.

ocenił(a) film na 10
duxo89

Skoro jednym palcem pokonał SSJ3, to i z Gogetą by sobie poradził. Chyba nieuważnie oglądałeś, bo na początku pada zdanie, że Bóg Zniszczenia reprezentuje kompletnie inny poziom mocy.

I nie, siostra Trunksa nie była starsza od Pan. Jak mogła być, skoro się urodziła później?

Shounen

To złudzenie. Gdyby to było planem Akiry to i Krilan by pokonał Birusu. A Gogeta? Porównywalny poziom mocy, jeśli mówimy o tym z GT. Z drugiej strony nie wiem jak oni to wyliczyli Birusu miał 605 000 000 000 jednostek mocy, choć to pewnie błąd. Zwłaszcza że SSJ GOD to skromne 400.000.000 do 750.000.000. Po za tym w serialu nie ważne jak ktoś był potężny to Goku dzięki niesamowitej chęci walki zawsze dawał radę. A na dobrą sprawę to Frezzer jest jedyną postacią w Dragon Ball Z pokonaną przez Goku dzięki własnej sile, żadna aura od innych czy Genki Dama. I tak siostra Trunksa była co najmniej 3-4 lata starsza, podejrzewam że gdy trwał turniej Pan miała 4 lata, Bra mogła mieć 6-7 przynajmniej na tyle wyglądała.

ocenił(a) film na 10
Czarny_Piotrus2013

Co to za liczby? Skąd czerpiesz takie bzdury?

Co z tego, na ile lat wyglądała wg Ciebie Bra? Tyle samo to warte, co paplanina superniani, że Bulma w pierwszej serii wygląda jak "małe dziecko w ogóle". Bra jest młodsza od Pan, choć oczywiście możesz negować zdanie Toriyamy i iść w zaparte, że wiesz od niego lepiej.

Shounen

Widzę że mamy do czynienia z fanatykiem. Ochłoń dziecko i wróć tu za parę lat.

ocenił(a) film na 10
Czarny_Piotrus2013

Żyj dalej w swoim świecie. Jeśli ktoś tu jest fanatykiem, to właśnie Ty - ten, który zna uniwersum DB lepiej od Toriyamy. Albo zwykły troll.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
Czarny_Piotrus2013

szukalem duzo o tym czy starsza jest Pan czy Bra i nigdzie nie jest nic napisane... Ty masz jakies informacje o tym?

KysiuS

Oceniam po wyglądzie postaci. W chwili gdy są pokazane po raz pierwszy dałbym Bra ok 6 lat, Pam miała bodajże wtedy 4 lata.

ocenił(a) film na 9
Czarny_Piotrus2013

na wyglad ludzie tez daja mi 6 lat mniej :)) oficjalnie nic nigdzie nie ma o ich wieku... ale widzialem juz obie wersje- twoja, oraz w druga strone.

KysiuS

Na dragon ball wikia pisze ze Pam urodziła się jakos 779-780 roku, a Bra ok 778.

ocenił(a) film na 9
Czarny_Piotrus2013

zgadza sie. bylem tam ostatnio i nie widzialem daty przy jednej z nich. musieli zrobic maly edit. co do Pan sie zgodze, przy Bra pisze 778 lub 780 :)

czyli na chama dalej mozna przyjac, ze sa rowiesniczkami xD

KysiuS

Na chama tak ale gdyby wziąć pod uwagę wygląd z DB GT to Bra że się tak wyraże jest bardziej wyrośnieta.

ocenił(a) film na 10
KysiuS

Wyjaśnię, skąd ta rozbieżność. Dawniej nie było wiadomo, ile lat miała Bra, stąd jedno z oficjalnych źródeł podawało rok urodzin 778, wszystkie inne 780. Jednak tym filmem Toriyama ostatecznie (i wyraźnie) potwierdził, że Pan jest starsza, więc ta kwestia już nie powinna podlegać dyskusji. Z filmem wydano również nowe databooki, tam jest chronologia z poprawionymi datami. Pan 779, Bra 780. Mogę nawet zrobić skan, bo jestem w posiadaniu jednej.

ocenił(a) film na 9
Shounen

juz nie musisz sie dodatkowo trrudzic. wierze Ci :)

ocenił(a) film na 6
Shounen

Gogeta z DBZ Movie 12. Fuzja Songa z Vegetą, w połaczeniu są niesamowicie silni. Myślę, że twórcy chcieli po prostu wprowadzić cos nowego w serię, dlatego wymyslili SSJ God.

ocenił(a) film na 6
duxo89

Tez tak mysle, zarowno jesli chodzi i SSJ GOD jak i o to, ze Bra jest starsza od Pan. Po prostu chcieli zrobic cos nowego i tyle.

duxo89

W serialu była mowa że są 10, a może i 100 razy silniejsi w tej formie niż Buu. Szkoda tylko że niby taki potężny poziom, a nic nie było po nim widać mocy. Podobała mi się bardziej wersja fanów gdzie Goku miał choć dłuższe włosy, a kolor był bardziej czerwony, bo na filmie to bardziej róż przypominało.

ocenił(a) film na 10
Czarny_Piotrus2013

Nie, nie było w serialu o niczym takim mowy. Ciągle bierzesz jakieś liczby z kapelusza i pewnie myślisz, że znasz DB na wylot xD

Shounen

Skończ już trollować bo zgłoszę cię adminom.

duxo89

A odcinki z Gogetą to w ogóle są oficjalnie włączone do świata Dragon Balla czy "liczą się" tak samo jak Dragon Ball GT?

ocenił(a) film na 10
Whis

DBGT to kontynuacja mniej lub bardziej spójna, a te stare filmy kinowe - alternatywne historie, których nawet nie da się dopasować do wydarzeń z serii, czyli tak po prawdzie są nic niewarte w takich rozważaniach.