PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504129}

Dredd

2012
6,4 55 tys. ocen
6,4 10 1 54969
6,5 40 krytyków
Dredd
powrót do forum filmu Dredd

Ten film za kilka lat będzie klasyką porównywalną do kultowych obrazów z lat 80 i 90. Film
pobudza emocje i ma niesamowity klimat... Do tego dobra muzyka i nie wciskanie na siłę
moralizatorskich tekstów. Główny bohater - Karl Urban - konia z rzędem temu, kto by pomyślał, że
to będzie tak rewelacyjnie zagrana postać! Będę uważnie śledził dalsze projekty Pete Travisa.

grzesiek_marek

Nie no, proszę cię... Film fajny, ale klasykiem nie będzie. Postać Dredda bardzo słabo rozbudowana, zresztą postać Andersona też nie powala. W ogóle poza akcją to fabuła fajnie wymyślona, ale kiepsko zrobiona... Ogólnie pomysł dobry, wykonanie kiepskie i efekt taki że kolejny sequel zwalony...

ocenił(a) film na 8
Darth_Andrus

Postaci Dredda nie trzeba rozbudowywać bo to "zwykły uliczny sędzia, który spóźnił się do pracy". W tym filmie był taki jak miał być - poszedł na rutynową misję testową z rookie, przy okazji zupełnie rozpiździł największy kartel narkotykowy w Mega City - like a Dredd.
A podsumował to tylko jednym zdaniem "Twój przydział się skończył" - taki właśnie jest Dredd - konkretnie robi robotę, co w filmie zostało dobitnie pokazane. Dla mnie bomba.

ocenił(a) film na 6
SnookJabbyJab

Ocenialm ten film na 6. Uwazam, ze mial fajny klimat. I postac Dredda byla przedstawiona konkretnie. Gorzej z reszta bohaterow.

ocenił(a) film na 8
grzesiek_marek

6,5 dla tego filmu to krystaliczny przykład upadku najpiękniejszego kina akcji. Jeżeli nie gra tam Gosling i nie ma lanserskiej muzyki w OST - film nie może być popularny. Dredd jest piękny, świetnie buduje napięcie, posiada wspaniały klimat, esencjonalne sceny strzelanin. Definicja wybornego kina akcji i 6,5 .

ocenił(a) film na 8
zhreddek

Jak dla mnie mocne 8, plusy klimat, muzyka i gra aktorów, cały czas wydawało mi się, że gra tam Sly, do tego postac Ma-My, miodzio, więcej takich filmów i już nie trzeba będzie powracać do filmów z lat 90tych