Gdzieś przeczytałem, że film ten jest od 18 lat. Czy jest to prawda ? Czy wpuszczą na to 15-
latków?
Ja właśnie wróciłem z kina w Cineworld Canary wharf Londyn i sprawdzali ID card więc jeśli chodzi o UK, to ciężko, ale jeśli masz na myśli Polskę to sądzę, że byś niemowlaka wziął:)
Jasne, że tak... Jako odmóżdżająca, mocna, nap.........a jak najbardziej. Przecież Lionsgate maczał w tym palce, a oni produkują tego typu bezkompromisowe kino - vide Punisher. Nie jest to sfi, ale w natłoku badziewia naprawdę fajnie się ten film ogląda. Jedyne co mnie wkurzało, że musiałem oglądać w po.....m 3D, nie da rady znaleźć w 2D. No ale przynajmniej dobrze to dla niektórych wyglądało - rozmwawiałem po filmie ze znajomą, gustującą 3 D (bleh) i była naprawdę pod wrażeniem... Uwierz mi to naprawdę coś znaczy... o czymś świadczy... śmiało walcie do kina.
haha napewno ;) Dubbing rujnuje filmy aktorskie, a na ten chce iśc ponieważ mam nadzieje że w końcu nie będzie czegoś jak Avengers itd.
W Polsce ten film może być od 15< tak samo jak "Strażnicy", którzy w UK mieli klasyfikacje 18>, ale nie wiem jak bardzo jest brutalny i na ile ktoś tam ktoś tam zdecyduje, że jednak nadaje się dla tego typu widzów. Ogólnie dziwnie się to ma w naszym kraju, ale jak już są kupione bilety to wątpię aby nie wpuścili do sali, ewentualnie jakiś opiekun< bo wtedy zabiera na własne ryzyko>.
Film jest bardzo brutalny. Ja nie mogę tego oglądać, a już dawno skończyłem 18 lat.
http://www.youtube.com/watch?v=itmNiTwHOsM
Ostatnio sprawdzałam na stronie kina w moim mieście do którego się wybiorę (Cinema3D, taka nowa sieć) i tam jest od lat 15, więc zakładam się, że wpuszczą, poza tym Resident Evil niby było tu od 17 i ja jako osoba poniżej lat 15 normalnie na niego weszłam, więc z Dredd'em też nie powinno być problemów w żadnym kinie.