PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504129}

Dredd

2012
6,4 55 tys. ocen
6,4 10 1 54967
6,5 40 krytyków
Dredd
powrót do forum filmu Dredd

Nareszcie brytyjczycy się wzięli za Dredda!:) wersja ze stallone była bardzo cukierkowa i poza stallonem, który w hełmie wyglądał spoko i efektami to film nie oddał klimatu komiksu. Po trailerze można spodziewać się więcej brutalności przemocy i klimatu, chyba poważnie zabrali się do tematu. w Angli Dredd to legenda sf i komiksu dla tego można spodziewać się więcej serca włożonego w realizację filmu. W trailerze jest też fajna melancholijna muzyka, która pokazuje, że reżyser prawdopodobnie postawi na klimat filmu. Fanów wersji ze stallone zachęcam do zapoznaniem się z komiksem:) I am the law!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 6
logan100

W większości się zgadzam, ale nie wiem czy widziałeś trailer. Faktycznie zapowiada się bardziej mroczny klimat, ale już miasto pozostało bardzo niepodobne do komiksowego Megacity. Przypomina mi to zabieg jak w nowych Batmanach i "bardziej rzeczywistym" Gotham w porównaniu do starych. Aczkolwiek najbardziej pod mój gust byłoby zastosowanie nowego, mrocznego klimatu ale też tych komiksowych lokacji.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem