PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504129}

Dredd

2012
6,4 55 tys. ocen
6,4 10 1 54835
6,5 40 krytyków
Dredd
powrót do forum filmu Dredd

To NIE JEST REMAKE.   

użytkownik usunięty

Remake to film z tą samą fabułą nakręcony jeszcze raz. Remake to np nowa Pamięć Absolutna, nowy Dredd nie ma z remakiem nic wspólnego. To po prostu drugi film o tym samym bohaterze komiksowym, tyle że nie mający nic wspólnego z pierwszym filmem co jest zrozumiałe skoro tamten był finansową klapą.

Batman niebawem będzie miał filmów osiem, X-Meni i Superman mają już po pięć, Spider-Man - cztery, z postaci niekomiksowych Bond ma już filmów dwadzieścia dwa, Dredd dostanie ledwo drugi, nie widzę powodów do oburzenia. Przy Pamięci Absolutnej, owszem, ale nie tutaj.

Dziękuję za uwagę.

Co ty pieprzysz? Totall Recall to też nie jest remake.

użytkownik usunięty
The_Fallen

Sam pieprzysz.

Owszem jest to remake. Ma tytuł, nazwiska bohaterów i większą część fabuły wzięta z filmu Verheovena z 1990 roku, a nie z opowiadania Dicka, które miało 15 stron i na dobrą sprawę samo w sobie nie jest żadnym materiałem na film.

Wybacz, ale jesteś debilem. Tytuł? To jak inaczej miało by się to nazywać? Bohaterowie? Od kiedy się zmienia bohaterów i tytuł? Fabuła? Sorki, ale to dzieje się na ziemi. Najważniejsze elementy wzięli z książki tak jak film z 90 roku. TO NIE JEST REMAKE!

użytkownik usunięty
The_Fallen

Nie ma żadnej "książki", jest tylko krótkie opowiadanie, zatytułowane "Przypomnimy to panu hurtowo", a nie żadna "Pamięć absolutna" w opowiadaniu tym główny bohater nazywa się Quail, a nie Quaid, nie ma połowy postaci, które są i w jednym i w drugim filmie, sam reżyser twierdzi, że kręci remake, a ty nie masz bladego pojęcia o czym mówisz, ale mimo to masz czelnośc wyzywać ludzi od debili. Zabieraj grabki i wiaderko i wypieprzaj z powrotem do piaskownicy z której tu przylazłeś.

A ty za to się spinasz jakbyś miał w dupie pełno gówna. Wystarczyło powiedzieć, że reżyser sam twierdzi iż kręci remake, a ty nie podałeś żadnych dowodów, więc wiesz. Sory za wyzwanie cię od debila. Mimo wszystko dla mnie nie będzie to taki pełny remake, bo jednak obydwie historie są oparte na jednym temacie, także reżyser trochę dziwnie powiedział.

The_Fallen

hm... ze tak zapytam niesmialo, a mozna prosic o link do zrodla z ta wypowiedzia rezysera? bardzo mnie to zainterersowalo. z gory dzieki

ocenił(a) film na 8
The_Fallen

Raczej jest.

ocenił(a) film na 8

Choć przyznam że w zwiastunie strzelaninka w atrium wyglądała mi na nowszą , bardziej spektakularną wojnę bloków z jedynki.