PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228547
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Drive to jeden z najlepszych filmów jakie oglądałem. Montaż, zdjęcia, muzyka, gra aktorska - arcydzieło. Los Angeles z lotu ptaka wyglądało przecudownie. Idealnie dopasowana muzyka. Gosling zagrał genialnie. Ośmielę się stwierdzić że za tą rolę zasługuje na Oscara. Jedna z końcowych scen (mrugnięcie) za tym przemawia. Wg mnie ten film nie jest odpowiedni dla typowego zjadacza popcornu (a na sali było takich pełno).

Dempsey

Mi ten film też się spodobał, ale czy nazwać go arcydziełem...? Generalnie spodziewałem się filmu z większą dawką scen akcji, wydaje mi się, że ten "wątek samochodowy" :-) w tytule sprawił, iż wielu widzów tego właśnie oczekiwało, coś w stylu "Szybkich i wściekłych", a tu zupełnie inny klimat, rzekłbym "psycho-poważno-dramatyczny z akcją" :-) Muzyka super, coś w stylu 80's. No i oczywiście bez klasycznego "happy-endu", co też jest dla mnie rzadkością (np. Requiem dla snu...).

użytkownik usunięty
Dempsey

Z pełną świadomością stwierdzam, że Gosling już nie odstaje od takiego Depp'a po takich filmach jak ten, Stay i wielu innych, a jeszcze kilka lat, a może być stawiany na równi w szeregu z chociażby Hanksem po tym co widzę jakie filmy wybiera.

ocenił(a) film na 10
Dempsey

W 100% sie zgadzam. Wlansie wrocilem z tego filmu i uwazam, ze to byl najlepszy film od dawna jaki widzialem. Ogladajac ten film odpoczalem, delektujac sie muzyka, ktora w sposob niewiarygodny oddala klimat filmu. Polecammmmmm!!!