PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228558
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Jesli ktokolwiek moglby mi wytlumaczyc czemu wszyscy sie nim zachwycaja, to bylbym
bardzo wdzieczny. :)
Obecnie ma u mnie 7

ocenił(a) film na 6
jarunia17

To i tak za dużo :)

jarunia17

Podłączam się ...:)

ocenił(a) film na 9
Shalimar00

Dzięki za wsparcie :)

jarunia17

Perfekcyjne:
- Klimat
- Muzyka
- Zdjęcia
- Fabuła
- Gra aktorska
- Cisza i spokój
- Praktycznie brak dialogów
- Postać głównego bohatera
- Sceny rzezi
- Sceny pościgów
- Sceny w których pozornie nic się nie dzieje, a tak naprawdę dzieje się więcej niż w niejednym filmie.

To wystarczy, film jest Arcydziełem.

ocenił(a) film na 8
jarunia17

Przecież sama dałaś 7, więc film też uważasz za dobry? Nie rozumiem Twojego pytania ;-)

ocenił(a) film na 9
Mabakay

Dobra, pora wyjaśnić pare rzeczy:
1. Muszę zmienić nick. Jestem facetem :)
2. Film mi się bardzo podobał, szczególnie kontrast między scenami ciszy i brutalnej przemocy.
3. Tak naprawdę to chyba po prostu nie jest film dla mnie:P. Myślę że jest fantastyczny, ale nie jakoś nie przekonuje ta subtelność i artystyczność, nie byłem pewien czy film jest arcydziełem, czy jest po prostu dziwny.
Tym niemniej zmieniam moją ocenę na 9, bo są w tej produkcji rzeczy niezapomniane i warte uwagi każdego kinomana.
Pozdrawiam - Jarek

jarunia17

ad1. Musisz częściej pisać w pierwszej osobie:) Też przez chwilę pomyślałam, ze jesteś ona- ale tylko przez chwilę:P
ad2. no to jest ok
ad3 myślę , ze z tego filmu ktoś próbował zrobić arcydzieło,a wyszedł całkiem przyzwoity film. Ale tych totalnych zachwytów ochów i achów naprawdę nie rozumiem.

ocenił(a) film na 8
jarunia17

I właśnie zmieniłeś zdanie z powodu czyjego innego. Nie rób tego, bo inaczej to nie będzie Twoje zdanie. Pierwsza ocena zazwyczaj jest najlepsza. Pamiętaj że ta ocena, to Twoja subiektywna ocena odbioru filmu. Obiektywna, to tutaj jest średnia.

ocenił(a) film na 9
jarunia17

Skoro dales 7 to film jest ponadprzeciętny czy tak? A się zachwycają, bo nie każdy film sensacyjny musi być przeładowany akcją do granic absurdu, jak np Tożsamość Bourne'a (skąd inąd lubiany przeze mnie). Filmy akcji, bo do takich ten tytuł chyba należy, nie muszą wszystkie kipieć akcją w każdej sekundzie, bo i nikt już nie ogląda teraz Stallone, Arnolda, Lundgrena czy Seagala , niektórzy by chcieli dla odmiany obejrzeć taki właśnie film, nie o superherosie granym przez mięśniaka (obecnie Vin Diesel czy kto tam jeszcze) albo co gorsza - o superherosie granym przez HAHAHA!!!! - Shia La Beouf :D (skąd inąd lubiany przeze mnie)... Dla mnie 10/10 to na przykłąd "Shutter Island" , ale Drive oceniam na ...hmmm... 8.5

ocenił(a) film na 9
toriman

Hi hi, Shutter Island wymiata :)
A jeśli chodzi o średnią to nie przesadzałbym z tą obiektywnością ;)
Oceny nie zmienie :P

ocenił(a) film na 3
jarunia17

W sprawie Shutter Island to się z Tobą nie zgodzę. Siedziałem na nim w kinie z kobietą i po ok 35 min przewidziałem zakończenie. Film przewidywalny aczkolwiek całkiem ciekawy. Do tego dobra gra aktorska nie tylko głównego bohatera. Szkoda że pomysł tak oklepany w wielu podobnych filmach.

ocenił(a) film na 9
Zanthus

W Shutter Island nie samo zakończenie jest najlepsze, ale mnogość jego możliwych interpretacji :P

ocenił(a) film na 7
jarunia17

Podbijam... i u mnie też 7