PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228547
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Hmm. Oczywiście niektórym przypadnie do gustów, niektórym zdecydowanie nie. Czekałem
z niecierpliwością na film i przyznam że z jednej strony zawiodłem się zdecydowanie na brak
akcji i słabe kadry w trakcie nocnych przejazdów. Za to z drugiej strony muzyka jak i kreacja
głównego bohatera mnie mile zaskoczyła. Film może i ma jakąś fabułę, która nie jest
bardzo złożona ale sposób przedstawiania zdecydowania jak dla mojego mało
wprawionego umysłu bardzo dobry. Operowanie światłem, jak i małe detale (sytuacja w
windzie z bandziorem) były naprawdę zachwycające. I nie doszukujcie się w filmie
porównań z ręką Tarantino bo takowych chyba raczej nie ma. Bywają takie filmy w których
nic się nie mówi a i tak wiele można odczuć. I to właśnie taka składanka milczenia z treścią
jakiej szukam. Rola głównej bohaterki, obiektu westchnień raczej słabo obstawiona.
Wyglądała jakby była zmęczona i cały czas chciała płakać. już wolałbym Rosario Dawson
czy kogokolwiek innego. Hmm to na tyle. Reasumując. Dla maniaka dobry żeby pójść do
kina, dla pozostałych dobry do obejrzenia w domu sącząc soczek i jedząc nachos. tylko
głośno muzyka niech gra.