PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228557
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

NIESAMOWITY

ocenił(a) film na 10

Świetny, sceny magiczne, celowe przedłużone , piękny, klimatyczny, IDEALNY. Jak komuś się nie
podoba to się nie zna na filmach

ocenił(a) film na 10
jasiunr1

Moja podpowiedź: fani ,,Drive": powinni używać w dyskusji innych argumentów, niż ten, który podałeś, że niby ktoś się nie zna. Nie o to chodzi. Chodzi o to, by , jak celnie napisałeś, wychwalać walory. Klimat. A jeśli komuś się nie podoba - cóż, trudno. Na pewno też masz jakiś film, powszechnie uznany za arcydzieło, któremu dajesz ocenę niższą niż średnia ogólna.

ocenił(a) film na 10
laxman

no dobra, masz mnie

ocenił(a) film na 10
jasiunr1

Spoko, chodzi mi o to, że wiesz, fani Drive łączcie się, i nie dajcie się sprowokować, tylko brońcie swojej racji.

ocenił(a) film na 5
jasiunr1

ten film to przerost formy nad treścią

ocenił(a) film na 10
A_Lest

sam jesteś przerost formy nad treścią

ocenił(a) film na 5
ocenił(a) film na 10
A_Lest

Masz 100 % rację. Ale za to jaka to forma!

A_Lest

Zgadzam się. Strasznie nudny, ale forma poprawna.

jasiunr1

Doprawdy interesujący argument.

A czy jak się komuś nie podoba to znaczy, że może mieć odmienny gust? Czy nie?

ocenił(a) film na 10
Krooger

W którym momencie nudny ? Napisy się liczą ?

jasiunr1

Nudny jest od momentu zakończenia czołówki do początku napisów końcowych. Czołówka fajnie nastraja, później jest już równia pochyła. Napisy końcowe nie są ani nudne ani ekscytujące, więc ich nie wliczam ;-)

Mam dziwne wrażenie, że karmię trolla :/

ocenił(a) film na 10
Krooger

według mnie właśnie w momencie w którym według Ciebie był nudny, film się rozkręcał, budował klimat. Ale ja po prostu lubię takie kino, Ty lubisz akcje i szczelanie, nie dogadamy się

jasiunr1

Nie tylko "szczelanie" mnie interesuje, bez obaw. Bardzo chciałem, ale nic z tego filmu mi się nie spodobało, nawet ta obciachowa kurtka, którą nosił ;-) Nie wiem czy to wina Goslinga czy czegoś innego, ale nie kupuję tego :/