Tak jak w tytule mojego postu po obejrzeniu tego filmu mam następujące odczucia. Pierwsze 10 minut wydaje się nas wciągać w film który przez 3/4 będzie się dział podczas ucieczki. Następnie przenosi nas do tajemniczego życia naszego bohatera mechanika, kaskadera a nocami złodzieja dokładniej kierowcy złodziei, w którym pojawia kobieta oraz jej dziecko. Główny bohater sprawia wrażenie dziecka we w mgle ale jakoś nawiązują kontakt z nowo poznanymi ludźmi. Następnie film przeradza się w wydawało by się klasyczny akcyjniak w dobrze wyszkolonym przestępcą który ratuje rodzinę. po zakończeniu filmu ma się wrażenie że był to zwykły przyjemny film z pewnymi smaczkami muzycznymi i ni nie tylko, dlatego postanowiłem wystawić ocenę 7. Po objerzeniu jednak interpretacji filmu przez jednego z youtuberów moja ocena wzrosłą przynajmniej o pół gwiazdki. Bardzo zatem zachęcam do zapoznania się z ekranizacją oraz jej interpretacja na yt, linka nie podaje bo to dosyć popularny filmik ze spojrzeniem na ten obraz w reżyserii ciekawego duńskiego reżysera.