PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228544
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Czy widzieliście Transportera? Większość z Was odpowie, że tak. A wyobrażacie sobie, gdyby wyciąć w Transporterze wszystkie akcje, a całą resztę maksymalnie spowolnić?
Pierwsze 5 min ok,może być, a potem jeden WIELKI GNIOT.

ocenił(a) film na 8
elinka_s

Transporter był kiepski. Z tego wniosek taki że film jest jest bardzo dobry. Dzięki za info, trzeba iść do kina.

ocenił(a) film na 1
sswek

Nie napisałam, że Transporter był dobry cz y kiepski. Transporter jest kinem akcji i za taki niby ma uchodzić Drive. A obok kina akcji ten film nawet nie leżał.

ocenił(a) film na 9
elinka_s

a kto cię tak strasznie okłamał mówiąc, że drive ma być filmem akcji?

ja poszedłem w pon na ten film nie wiedząc o nim prawie nic, bez żadnych oczekiwań. i zostałem bardzo mile zaskoczony. odkrycie roku.

ocenił(a) film na 1
koper_6

Z tego co wiem to film jest w polskich kinach od dzisiaj czyli 16 września 2011. Kina reklamują go jako kino akcji. A to odkrycie roku to w jakiej kategorii?

elinka_s

Drive jest klasyfikowany jako kino akcji bo ciężko go do jakiegokolwiek gatunku przypisać. Najbliżej mu rzeczywiście do kina akcji, tyle że takiego zrobionego w starym, dobrym stylu, a nie współczesnego "łubu-du" (nie, żebym takiego nie lubił, ale jednak starsze akcyjniaki mają więcej uroku, nie brakuje go też właśnie w "Drive").

ocenił(a) film na 9
elinka_s

istnieją pokazy przedpremierowe.
w kategorii film :/ nie słyszałem nic o drive wcześniej. mało brakowało a przez zwyczajne lenistwo w ogóle bym na niego nie poszedł. a tu takie miłe mega zaskoczenie. jak dla mnie jak dotychczas najciekawszy obraz z 2011 roku jaki widziałem.

koper_6

Ja bym powiedział, że to film bardzo, ale to bardzo w klimacie Coenów. W pewnych momentach miałem wrażenie jakby ujęcia były żywcem wyjęte z "To nie jest kraj dla starych ludzi". Porównania do Tarantino - moim zdaniem - zupełnie chybione.

ocenił(a) film na 10
koper_6

Również widziałam film w poniedziałek na pokazie przedpremierowym i również NIC nie wiedziałam o filmie (nawet kto gra główną rolę) a wyszłam z kina z poczuciem, że nie żałuję ani jednej minuty spędzonej w kinie, To chyba najlepsza rola Goslinga.