PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228547
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Do rzeczy, ten film ma w sobie coś specjalnego, ciekawy wątek, fabułę, zwroty akcji? Czy też jego
ocena opiera się na pięknym panu Goslingu, i Kavinskim?

ocenił(a) film na 10
raddo

Jako fan: ma w sobie coś specjalnego (co nie każdemu się spodoba), watek nie jest ciekawy, fabuła tez, zwroty akcji niespecjalnie zaskakują. Opiera się na pięknie Goslinga i kavinskim, to prawda

ocenił(a) film na 8
laxman

Ten film wymyka się schematom. Ascetyczne środki, psychodeliczna muzyka bazująca na niskich dźwiękach. Scenariusz ma niedostatki, ale dzięki oprawie wyszedł film bardzo dobry. Moja ocena 7,55. To taki Taxi Driver - współczesny. Naprawdę dobry film, a o takie przecież coraz trudniej.

ocenił(a) film na 9
alpinos

Właśnie miałem napisać, że mi również skojarzył się z Taxi Driverem, jednak to nie tylko moja opinia

ocenił(a) film na 8
raddo

Ten film jest po prostu dosyć specyficzny i inny od wszystkich ;p oglądając go, ma sie wrażenie, że jest taki magiczny i płynący, ciekawie nakręcony, potrafi wprowadzić widza w trans ;p ma kilka fajnych scen przekazujących mało treści mówionej, a bardziej jest gra samym obrazem. To go wyróżnia na tle innych produkcji i dlatego myślę, że wielu osobom może sie podobać. A Kavinsky tylko dopełnia całości :D

ocenił(a) film na 10
raddo

Nie jedna osoba się w tym filmie bezgranicznie zakocha, a inna powie że to shit - to tak krótko mówiąc :)

ocenił(a) film na 6
raddo

Z 'pięknym' to bym nie szalała.
Ale film ma w sobie dziwny klimat, którego brakuje już większości nowo powstających sensacji. Jednak żeby poznać jego swojego rodzaju komercyjny fenomen, trzeba po prostu obejrzeć. Poznawanie opinii innych przez seansem raczej nie pomaga, przynajmniej nie mi :)