Może sprytniej byłoby spytać o numer buta? Taka informacja zdaje się być niezastąpionym źródłem wiedzy o osobach oceniających "Drive".
psmoczynski ty już nie musisz podawać swojego wieku bo widać że masz mniej niż 13 lat
dopisałem do tego postu jeszcze coś ale gdzieś przepadło.
moja teoria jest taka że ten film podobał się osobom 25-
starszym już mniej
O! Widzę, że łatwo polegasz na autorytetach a przecież kupa nie stanie się czekoladą jeśli Blikle będzie o niej opowiadał. Niedawno autorytety dały Nobla Obamie choć on sam nie wie dlaczego. Ludziom w Cannes też ktoś płaci. Filmy nagrodzone w Cannes czy oskarami mają gwarantowany sukces kasowy, uważasz, że to nie ma żadnego znaczenia?
20 i 10/10. Czego tu się wstydzić. W większości ci co dali się nie będą przyznawać bo mają mniej niż 15.
Naprawdę? Po czym?
urodziłem się w Łodzi i od 13 lat mieszkam w Warszawie.
jeszcze nie napisałeś ale już wiem co napiszesz.
ale o co Ci chodzi, ja po prostu napisałem że film mi się nie podobał a kolega Owner2 widać nie podziela mojego zdania i zaczął mnie wyzywać
Dzieci... A jakiś sensowny powód dlaczego się nie podobał ? Oprócz tego, że celowo były wydłużane dialogi... Skoro nasz bohater jest profesjonalnym twardzielem, który milczy nie widze sposobu jakby to inaczej przedstawić no ale... Ale może masz coś jeszcze ?
Film był ciekawie zrobiony, trochę kojarzył mi się z Kill Billem ale scenariusz to dno.
Nudny, przewidywalny banał.
A moim zdaniem jest tu nie chodzi o scenariusz, bo wiesz już za czasów starożytnej grecji była sztuka obrazu - oczywiście wtedy to bardziej polegało na wyobraźni - i choć każdy znał Iljade to ludzie ją słuchali i słuchali. Dlaczego ? Dlatego, że tę samą opowięśc jeden aojda opowidział tak a drugi inaczej i choc to oklepane, ta Troja, ten parys i Hektor to jednak sposób miał dla nich znaczenie przez co przezywali to co już dobrze znali w taki sposób jakby to był ten pierwszy raz. Zakochiwali się na nowo.
Bardzo rzeczowe uzasadnienie. Choć osobiście sądzę, że szkoda czasu na oglądanie filmu ze słabym scenariuszem. To tak jak byle błyskotka w porównaniu z brylantem. Niby się niemi ale jednak nie to samo...
22 i 5/10 słabo, żadnej fajnej postaci może poza kobitką, która i tak mnie smieszyła swoja charakterystyka w filmie
A może ktoś tu mógłby mi wtylumaczyć na czym polegało to nielegalne zajęcie drivera ? W sensie... Spoko podwioze was bede czekał 5 min jak się nie zjawicie to spad. Tylko jaki to ma sens skoro on tych typków na samym poczatku odwiózł do garażu, który odrazu został obstawiony przez gliny ? Czy może to chodziło o to... Spoko macie mnie na 5 min jeżeli się nie uda to ja się zmywam. Mógłbym to ktoś wytłumaczyć ?
Mam 45 lat i dałem 2/10, choć mi się podobał. Dlaczego tak zrobiłem? To już jest zbyt wielka filozofia i nikt by tego nie zrozumiał, więc sobie oszczędzę.
24, ocena 1/10. Film zasługuje na maks 4/10 ale jest po prostu żenujący... i trzeba mu dać 1/10 za przereklamowanie w mediach !!
http://www.rottentomatoes.com/m/drive_2011/
http://www.imdb.com/title/tt0780504/ - Jeśli ktoś nadal myśli że USA to kraj idiotów.
eeee, podpierasz się autorytetem.. musi być dobre skoro IMDB tak pisze
jak widzisz wiele osób nie podziela opinii IMDB
Podałem przykład. Jakbyś chciał wiedzieć to większość wyjadaczy na FW uważa ranking IMDB za dużo lepszy. Wiesz czemu? Wypiszę punkty dla pewności:
-Mało trolli.
-Ludzie nie oceniają zazwyczaj na 1/10 filmu który im się nie podobał, tylko starają się okazać pewien obiektywizm.
-Ludzie rozróżniają gatunki - Przy "Drive" doszedł ten punkt.
-Lepszy system przeliczania punktów. Multikonta przez to mają małą siłę rażenia - Wprowadzone po premierze "Avatara".
To z grubsza tyle.
Pisałem do ciebie? Przeczytaj sobie wypowiedź kalafior5 i stwierdź że to nie jest marny prowokator to wtedy zmartwię się o przyszłość tego kraju.