PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228547
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

...moja 55-konna Micra ze mną za kółkiem przyśpiesza lepiej i jeździ szybciej niż samochód głównego bohatera. Ale sory, respekt dla kolesia który zmienia biegi jadąc do tyłu :S podobało mi się też jak usłyszał w radiu że go zauważyli i dał w pełną pejzdę. Dźwięk sugeruje karkołomną jazdę z niewyobrażalną prędkością. Ryk silnika, zmiana biegu, jeszcze głośniejszy ryk silnika, a potem ujęcie ukazujące jadące przed nim samochody randomów w dokładnie tej samej odległości w jakiej był od nich zaraz przed tym jak go wypatrzyli. I co ja mam zrobić? Śmiać się? To jakaś dramatokomedia?
Dialogi powalają! Główny bohater jest jednym z najbardziej rozmownych kolesi na tej planecie. Jednak przyznam, że w tym całym nieudolnie nakręconym czymś jest coś co mnie pociąga... Wpływająca na mózg "muzyka"? Powolna akcja służąca moim powolnym umiejętnościom przyswajania jej? Dlatego waham się pomiędzy 3 a 8 i kompletnie nie wiem co mam z tym zrobić. Może będzie lepiej jak go nie ocenię...

ocenił(a) film na 8
mochuu

Zmień auto. Najlepiej na 75 konnego Poloneza :)

mochuu

Auto użyte w filmie jest własnością Goslinga i zostało na potrzeby filmu specjalnie odremontowane.