przez sceny rozbryzgiwanej ludzkiej głowy, strzałem ze śrutówki albo obcasem kowbojskiego buta?
W starych filmach ze Schwarzenegerem czy nawet nowym "John Rambo" są takie same sceny a są one "+16". Chciałbym wiedzieć kto nadaję kategorię wiekową w Polsacie:-)
W "John Rambo" są sceny regularnej masakry z odlatującymi kończynami a Polsat puścił ten film o 20:00. "Drive" ma bardzo krótkie ujęcia na rozwalające się głowy i od puszczają go po nocach z czerwonym znaczkiem. Coś tu jest nie tak:-)
Dużo też zależy od kontekstu, przemocy w Rambo jest tyle, i to tak przegiętej jak opisałeś, że w ogóle brak w tym poczucia realizmu, ogląda się to jak strzelanie do arbuzów. W drive spokojną narrację przerywają sceny drastyczne tym bardziej, że wydają się bardzo wiarygodnie opisywać np. efekt postrzału w głowę. W dodatku często na zwolnionym tempie, przy zbliżeniu kamery. Paradoksalnie mniejsza ilość przemocy powoduje mocniejsze jej oddziaływanie na widza. Chociaż wyemitowanie John Rambo o 20.00 to faktycznie przegięcie :)
To co napisałeś na pewno ma jakieś znaczenie, ale i tak mam wrażenie, że Polsat sobie leci w kulki. Pewnie wiedzą, że "John Rambo" wygeneruje im większą publikę i specjalnie dali "+16" żeby mogli puścić ten film o 20:00.
Witam mam pytanie odnosnie końcówki filmu Twoim opisie sądze ze go oglądałes:-p ja nagrywalam film i oczywiscie koncowke mi zeżarło:-/ jak on siedzi w aucie i jest moment jak mruga to czy po tym sa jakieś jeszcze sceny czy juz tylko napisy? Przepraszam ze tak pytanie konkretnie do ciebie kieruje ale widze widze ze w miare niedawno bylo pisane. Z gory dziekuje:-)
Bardzo bardzo dziękuje:-) znając swoje zdolności pewnie szukałabym tego długooo:-p miłego wieczoru życze:-)