PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228547
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Byłem wczoraj i muszę powiedzieć, że film mi się bardzo podobał. Momentami przypominał Tarantino. Było dużo ciekawych momentów i zwrotów akcji.
Byłem w takim szoku, jak patrzyłem na początek i koniec, że nie do końca film zrozumiałem ;D. Mam 2 pytania.
1.O co chodzi na początku ? Czy Driver zostawia tych gości na parkingu ?
2.O co chodzi w zakończeniu ?

ocenił(a) film na 10
stormtrooper36

1.Tak zostawia. Nie interesuje go co sie dzieje przed i po akcji. maja tylko 5 minut.
2. Ciezko odpowiedziec. Pytasz o samo zkonczenie czy to co sie dzialo chwile przed?Bo zakonczenie jest otwarte. Nie wiadomo co dalej.

ocenił(a) film na 10
stormtrooper36

Tak "driver" zostawia tych gości na parkingu, bo jego rola już się skończyła...on miał byc tylko kierowcą ,reszta go nie interesowała., a dalej w filmie przecież była scena jak siedział przy barze i podszedł do niego koleś ( mówił, że jego kumpla zabili a jemu udało się ucie...) to był właśnie ten którego zostawił na parkingu.
A jeśli chodzi o koniec filmu to myślę że odjechał daleko, zostawił wszystko, odjechał żeby nie narażac życia Irene.

ocenił(a) film na 10
iza_r_

Mala poprawka. gosc przy barze mowil, ze wynajeli innego kierowce. Tamtego wtedy zabili a on przesiedzial w wiezieniu.

ocenił(a) film na 4
atraxxx

No i znowu pudlo. Goscs pytal sie czy Gosling pamieta jak wiozl go i jego brata z Palm Springs, a nastepnie powiedzial ze on przesiedzial 6 miesiecy w wiezieniu a jego brat sie zabil.

ocenił(a) film na 10
arielos

arielos, zobacz sobie film jeszcze raz;)
Wzial ich inny kierowca.

ocenił(a) film na 10
arielos

tak, tak to było tylko...a nie było tak że jego brata policja zabiła?

ocenił(a) film na 10
iza_r_

Tak zabito go. Arielos oglada uchem film, a pozniej wypowiada sie jaki to kicz ogladal.

ocenił(a) film na 4
atraxxx

Nie zabito jego brata tylko sam sie zabil. No ale tak to jest jak sie slepo korzysta z polskich napisow... P.S. Najgorsze w tym wszytskim jest to ze probujesz byc mądralą...

ocenił(a) film na 6
arielos

Od kiedy "my brother got himself killed" znaczy, że sam się zabił? Znaczy to tyle, że "dał się komuś zabić" przez swoją głupotę, błędne lub nie decyzje. Wcześniej też jest zdanie coś w stylu "we hired another wingman", więc mowa o innej, późniejszej sytuacji.
Jak już się chwalisz oglądaniem bez polskich napisów to angielski wypadałoby znać na tyle, żeby się nie kompromitować.

A żeby nie było tylko i wyłącznie czepialstwa to powiem, że po tak wysokiej ocenie (i opisie) spodziewałem się czegoś innego i dość mocno się zawiodłem 5-6/10.

ocenił(a) film na 10
arielos

Arielos pisalem zebys zobaczyl film jeszcze raz.

PS.Najgorsze w tym wszystkim jest to ze probujesz byc mądralą...

ocenił(a) film na 4
atraxxx

Dobrze przepraszam pomylio mi sie. Myslalem ze on mowi "killed himself" a nie "got himself killed" co faktycznie zmienia wydzwiek kontekstu wypowiedzi.