Drobne cwaniaczki

Small Time Crooks
2000
7,3 27 tys. ocen
7,3 10 1 27130
6,9 19 krytyków
Drobne cwaniaczki
powrót do forum filmu Drobne cwaniaczki

jKA NA Allena to bez rewelacji. Podczas tego filmu nie smiałam się raczej sie usmiechałam, na parwde poniżej oczekiwań.

4/10

ocenił(a) film na 8
domarka

Twoja ocena jest jednak za niska, nawet jeśli nie jest to najlepsza komedia Allena to i tak jest lepsza od większości współczesnych amerykańskich filmów z tego gatunku. A to potrafi jednak bardzo niewielu reżyserów, musisz przyznać.

domarka

Może cie nie rozbawił bo go nie zrozumiałaś?

Szeryf_Rottingham

A moze zrozumiala i ja nie rozbawil...
za krotki koment

pavell_olvy

W sumie masz rację gdyby ten film zrozumieć to on nie jest taki śmieszny :)

ocenił(a) film na 5
domarka

Niestety muszę się zgodzić z twierdzeniem, że ten film nie jest imponujący. Biorąc pod uwagę inne dzieła Allena mogę powiedzieć, że po obejrzeniu Cwaniaczków jestem lekko zawiedziony.
A to że na tle innych amerykańskich komedii i tak jest nieźle, nie jest wg mnie dobrym argumentem. Jak oglądam film Woodego to mam duże oczekiwania i w tym wypadku nie zostały one spełnione.

4+/10

ocenił(a) film na 8
ravhorn

A co sądzicie o scenariuszu? Według mnie dość oryginalny. Zaczyna się od planu napadu na bank, później cały charakter zmienia się diametralnie i na końcu powrót do przestępczości.

http://mymovies.blox.pl/html

użytkownik usunięty
ravhorn

gimbus nie zauważy dobrego filmu nawet gdy usiądzie mu na twarzy.

ocenił(a) film na 8
domarka

Może faktycznie nie jest to jeden z jego najlepszych filmów ale jak dla mnie warto zobaczyć chociażby dla samego Allena robiącego podkop :)

domarka

Mam podobne odczucia, że kiepski, i że nieśmieszny, i że nic nowego nie wprowadza do filmografii Allena.Mam wrażenie, że Allen przeżywał w tym okresie swojej twórczości lekki kryzys, z którego dopiero teraz wychodzi. To, że istnieją gorsze filmy nie jest dla mnie argumentem, bo zawsze znajdzie się coś, co w czyimś odczuciu wydaje się gorsze.

użytkownik usunięty
leniwypizmak

wracaj do macania kur. filmoznawcy z ciebie nie bedzie.

użytkownik usunięty
domarka

wracaj do macania kur. filmoznawcy z ciebie nie bedzie.