PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9614}

Drobne cwaniaczki

Small Time Crooks
2000
7,3 27 tys. ocen
7,3 10 1 27111
6,8 23 krytyków
Drobne cwaniaczki
powrót do forum filmu Drobne cwaniaczki

Totalny ubaw!

użytkownik usunięty

Jeden z filmów, które mogłabym ogladać, oglądać, i ogladać. Naprawdę super. Komedie Allena maja w sobie to COŚ.

ocenił(a) film na 9

Zgadzam się. "Drobne cwaniaczki" oglądnęłam trzykrotnie i mam chęc na jeszcze :-) Swietny humor, doskonała gra aktorska.

ocenił(a) film na 9
sonnchen

Zgadzam sie z powyższym i dodam, że poczucie humoru Allena jest niesamowite! Te wszystkie żarciki z Amerykańskiego stylu życia - cudo!

użytkownik usunięty
rosarium

oglądnęłaś?? Interesujące...Dziwi mnie to strasznie ale duża część filmwebowiczów uważa że nie pisze się OBEJRZAŁEM/OBEJRZAŁAM ale OGLĄDNĘŁAM(a czasem nawet oglONdnełem :P). Znajomość ortografii niektórych internautów mnie powala...

A wracając do filmu, ja też go uwielbiam. Zresztą Wood'ego Allena też :)
Chylę czółko przy pana twórczości ;)
Mam takie filmy które mogę oglądać ciągle i prawie wcale mi się nie nudzą, np. "Drobne cwaniaczki", "Asterix i Obelix: Misja Kleopatra" albo "Taxi" nie wiem dlaczego ale uwielbiam te filmy :P
Ano i jeszcze trafiło we mnie dzieło "Ratatuj" ;)

ocenił(a) film na 9

Jak mozna chylic czoło "przy" twórczosci, chyba raczej "przed"? I ten braku interpunkcji...

ocenił(a) film na 9
sonnchen

Doucz się troszkę zanim cos równie "mądrego" napiszesz:
http://poradnia.pwn.pl/lista.php?kat=19&szukaj=ba%F1ko
http://poradnia.pwn.pl/lista.php?kat=19&od=10&szukaj=s%B3ownikach

użytkownik usunięty
sonnchen

Moja drobna literówka. ;)
Więc: Chylę czółko ku pana twórczości! <--to chyba jest poprawne
A co do oglądnąć może i masz racje ale mnie od zawsze razi ta odmiana...
No bo jest różnica między:
"Wczoraj wieczorem obejrzałam bardzo ciekawy film." a "Wczoraj wieczorem oglądnęłam bardzo ciekawy film.". Drugie zdanie według mnie jest nieciekawe i nie poprawne. Ale jak przeczytałam na stronie do której link mi podałaś "oglądnąć" powiedzieć można. ;)
Cytuję:
"Powiedzieć „Wchódź, oglądniemy se film” oczywiście można, jeśli się należy do grupy ludzi używających przede wszystkim form potocznych, nacechowanych regionalnie (np. na Kielecczyźnie), co się niekiedy (nie zawsze i niekoniecznie!) wiąże z nieznajomością ogólnopolskiej normy językowej i innymi brakami w wykształceniu."
A więc ja dalej trzymać się będę formy "obejrzeć". ;D
Pozdrawiam i przepraszam za wścibskość.

ocenił(a) film na 9

http://usjp.pwn.pl/lista.php?co=czo%B3o
Jak widzisz, również nie "ku".

<<Wczoraj wieczorem obejrzałam bardzo ciekawy film." a "Wczoraj wieczorem oglądnęłam bardzo ciekawy film.". Drugie zdanie według mnie jest nieciekawe i nie poprawne.>>

Jeżeli już to "niepoprawne", chociaż jak wynika z poprzednich linków także tu nie masz racji. Poza tym nie wiem dlaczegóż to drugie zdanie jest "nieciekawe", przeciez nie rózni się treścią.

Przepraszaj lepiej za "wścibstwo", a nie za "wścibskośc", bo nie ma takiego słowa w jęz. polskim. Chociaż nie wiem co Twoje doczepianie się do mnie miało wspólnego z byciem wścibskim. Człowiek wścibski to człowiek ciekawski, a nie czepialski i złośliwy.