PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631979}
7,1 208 tys. ocen
7,1 10 1 208128
6,7 78 krytyków
Drogówka
powrót do forum filmu Drogówka

ŚWIETNY FILM

ocenił(a) film na 8

Film naprawdę znakomity, ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że u nas w drogówce aż tak źle nie jest. Nie mówię o łapówkach oczywiście. Mam na myśli te libacje w pracy, burdele itp. Jakoś tak trąci mi to amerykańskim komisariatem. O, gdyby to był film amerykański dałbym punkt więcej.
Aktorsko klasa sama w sobie: żeby wymienić tylko Jakubika, Topę, Dziędziela - o Braciaku nie wspomnę. Iza Kuna - jak zwykle świetna.

Gwizyl

Film polski. Po Polsku i z polskimi realiami. Prawdziwość tego filmu powala. Przedstawienie policji bardzo realne. Film nie komercyjny. Jeden z lepszych filmów polskich ostatnich lat. Brak nacisku na to by pokazać coś amerykańskiego, coś co stara się zrobić każdy reżyser polski. Dawno tak dobrego i "realnego" filmu nie widziałem. Niestety nasza kinematografia czym starsza tym gorsza. Takie filmy jak "Sami Swoi" czy "Jak rozpętałem II wojnę światową" to klasyki i bardzo dobre filmy. Dlatego że pokazywano i realizowano coś po Polsku, nie starając się zamieniać coś "polskiego" na "amerykańskie realia". Polskość tego filmu powala i nie mogę się z tobą zgodzić że trąci on amerykańskim komisariatem. Wszystko to co było pokazane w filmie możesz bardzo łatwo odszukać w naszych komisariatach.

ocenił(a) film na 8
prostreet94

Okej! Zgoda, że mogę znaleźć w naszych komisariatach, ale chodzi mi o to, że jest to trochę jakby zbyt skumulowane. Tak jak w czterech pancernych. Też te wszystkie historie sie wydarzyły, ale nie jednej załodze, bo to absurd. W "drogówce" chłopaki przez 3/4 filmu imprezują i dymają. Trochę tego dużo, jak u Amerykanów :-) (to miałem na myśli). A poza tym - jak pisałem - film rewelacyjny. Zgadzam się z Tobą, że
jeden z lepszych w ostatnich latach.