PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631979}
7,1 208 tys. ocen
7,1 10 1 208128
6,7 78 krytyków
Drogówka
powrót do forum filmu Drogówka

Beznadziejny w swojej beznadziejności,chaotyczny,nic się nie klei kupy,powinien mieć chyba tytuł smartfony.Smarzowski pokazał tu policję jako bandę przekupnych pijaków,szwei i dziwkarzy.Topa paraduje w za dużej czapie policyjnej, Lubos chodzi z potarganą czupryną i wygląda jak bandzior,a nie policjant.No ludzie,gdzież mamy taką policję?!Oglądając to ''arcydzieło'' zmęczyłem się.Scenki ze smartfonów nagle urywane i kiepskiej jakości które przeplatają sie przez cały film nużą widza.Film jest przesolony jak przysłowiowa zupa jakimiś beznadziejnymi scenkami erotycznymi,naiwna fabuła.Marian Dziędziel jak zwykle bardzo słaba gra aktorska sztuczne te dialogi jakieś w jego wykonaniu.No ogólnie gniot,jak wszystkie filmy Smarzowskiego 0/10

Matiasparviere70

Chyba nigdy nie widziałeś policjanta z bliska... Przejdź się na pierwszą lepszą komendę i poobserwuj, a wtedy może zobaczysz, że ci w filmie wcale nie są tacy przekoloryzowani.

A film na pewno zasługuje na wyższą ocenę niż ta twoja jedynka.

ocenił(a) film na 7
Matiasparviere70

Moim zdaniem film jest świetny. Z pewnością nie jest chaotyczny. Filmy Smarzowskiego są specyficzne i trzeba na nie patrzeć troszkę inaczej. "Drogówka" może jest troszkę przerysowana, ale wbrew pozorom wcale nie tak bardzo. W moim bliskim otoczeniu jest kilka osób pracujących w policji - więszość z nich poszło do tej pracy ze względu na dobrą posadkę i wcześniejszą emeryturę, co bez żenady przyznają. Gdybyś zobaczył jednego z moich kolegów zobaczyłbyś, że wcale jego wygląd (i zachowanie) nie odbiega od tego przedstawionego w filmie. Tak już jest i tyle. Oczywiście nie jest to regułą, ale tak właśnie bywa. A co do samego filmu to jest w porządku (dla mnie 8/10) - głównie ze względu na Pana Topę, którego jako warsztat aktorski bardzo cenię.

ocenił(a) film na 9
Matiasparviere70

"Jesteś Bogiem" oceniłeś/aś na 10... trudno z Tobą o czymkolwiek dyskutować, chyba, że o pogodzie...

ocenił(a) film na 9
hallelujah

*edit na 8

ocenił(a) film na 5
hallelujah

Idąc tym tropem:

Oceniłeś "Drogówkę" na 9. Nie mamy o czym rozmawiać.

ocenił(a) film na 9
Matiasparviere70

Ten post to chyba jakaś marna prowokacja. :)

"No ogólnie gniot,jak wszystkie filmy Smarzowskiego 0/10"

No jak można coś takiego napisać o jedynym obecnie bardzo dobrym twórcy filmów z Polski?

ocenił(a) film na 8
Matiasparviere70

Zapewne chciałeś się popisać i zwrócić na siebie uwagę ale wyszedłeś tylko na debila.
Film pod względem fabularnym jest sklejony świetnie. Nie ma żadnych dziur w fabule. Zagadka kryminalna, która się pod koniec wyjaśnia.
"No ludzie,gdzież mamy taką policję?!" - w Polsce na wielu komisariatach. Większość policjantów w tym kraju to łapówkarze i cwaniaczki lubiący dobrze pochlać.
"naiwna fabuła." - gówno się znasz na życiu dzieciaczku. Taka jest rzeczywistość w III RP czy tego chcesz czy nie. Co rusz są w kraju nowe afery. Polityka w Polsce współgra z przestępstwami.

ocenił(a) film na 1
Lisowczyk

''Film pod względem fabularnym jest sklejony świetnie.......''. ''Zagadka kryminalna,która się pod koniec wyjaśnia''-HEHEHEHEHEHEHEHEHHAHAHAHAHAHAHAHAAHHEHEEEEEEE!!!...... Hmm.No cóż jacy widzowie takie filmy

ocenił(a) film na 8
Matiasparviere70

W poście nie podałeś ŻADNEGO ARGUMENTU przemawiającego za Twoją oceną i zgodnego z rzeczywistością a teraz stosujesz jakiś głupi komentarz...Szkoda tracić czasu na dyskusję z Tobą.
Życzę dobrego samopoczucia.

użytkownik usunięty
Matiasparviere70

Wole być jednym z widzów i oceniać taki film niż takim co lubi psy.

ocenił(a) film na 3
Lisowczyk

Ale po co Ci ta zagadka? Zresztą mało ciekawa, bo całą tą policje bym wsadził za kraty, razem z bohaterem. Przecięż są pokazani jak debile, możliwe że tak jest w życiu ale nie na taką skale.

ocenił(a) film na 8
Juve1155

Ale po co Ci ta zagadka? - Eee...Bo to kryminał a w kryminale na ogół chodzi o rozwiązanie zagadki?
Zresztą mało ciekawa, - No mnie akurat ciekawią patologie w tej bananowej republice w której żyję.
całą tą policje bym wsadził za kraty, razem z bohaterem - przecież główny bohater, komendant i kilka innych osób było uczciwych.

ocenił(a) film na 3
Lisowczyk

Wiem, ale ja bym wsadził wszystkich dziwkarzy. To bardzo słaby kryminał. A to dopiero przez ten film się dowiedziałeś o tych patologiach? I do tego krzywo pokazanych.

ocenił(a) film na 8
Juve1155

Wiem, ale ja bym wsadził wszystkich dziwkarzy. - Masz jakiś problem ze sobą? :D Jak ktoś chodzi na k.....y to jego sprawa. Na takie usługi jest duży popyt i zawsze będzie.
A to dopiero przez ten film się dowiedziałeś o tych patologiach? I do tego krzywo pokazanych. - Wyobraź sobie, że ten film nie otworzył mi oczu ponieważ interesuję się tym co się dzieje czytając gazety i jest tak samo potrzebny jak film Układ Zamknięty. Takie patologie się dzieją a za rządów PO przyjęły największy rozmiar w historii.
I do tego krzywo pokazanych. - Nie rozumiem. Gdzie to krzywo pokazali?

ocenił(a) film na 3
Lisowczyk

Jak czytasz gazety ośle to wiesz, że wiele kobiet w burdelach jest sprowadzanych pod pozorem pracy, a jak by faceci tam nie chodzili to nie było by powodu otwierać burdeli, tylko że każdy kto tam chodzi ma to gdzieś. Oczywiście wiem, że to przedewszystkim wina tych co je do tego zmuszaja(mówie o tych siłą zagonionych do upodlenia). A krzywo pokazali np. to ,że każdy policjant z tego filmu tam chodził, mogli by zrobić wyjątki. Po tym filmie wielu młodych chłopaków raczej się będzie zachwycało tym jakie to oni śmieszne i fajne rzeczy tam robili a nie pomyśli o tych czynach z odrazą, ponieważ nie pokazana jest chęć z czyjejkolwiek strony skończenia z tym tak zdecydowanie. Choć wiadomo też, żę każdy ma swój rozum i powinien wiedzieć co film niesie ze sobą, jakie wartości, a w tym filmie ich raczej nie było.

ocenił(a) film na 8
Juve1155

Posługując się inwektywami potwierdzasz jedynie moje obserwacje, że jesteś najzwyczajniej w świecie infantylnym prostakiem.
wiele kobiet w burdelach jest sprowadzanych pod pozorem pracy, - dla Twojej informacji. Czytam gazety i co Cie pewnie zaskoczy wiem, że miażdżąca większość dziwek wykonuje swój zawód bo najzwyczajniej w świecie tego chce. Dlaczego chcą? Bo łatwiej obciągnąć komuś pałę i dostać za to 50 zł niż zarobić powiedzmy 80 zł dziennie pracując uczciwie w jakimś sklepie. Rynek pracy jest w Polsce do bani ale ofert pracy w sklepie jest bardzo wiele. Większość dziwek to najzwyczajniej w świecie łase na kasę baby, którym się nie kalkuluje zarabiać 2000 zł brutto.
Natomiast jak najbardziej są kobiety, które się zmusza do dawania dupy ale zasmucę Cię - to zdecydowana mniejszość.

ocenił(a) film na 3
Lisowczyk

Sam jesteś prostakiem z wygórowanym ego o sobie. Pisząc 80 dziennie masz chyba na myśli sklepy odzieżowe, bo w marketach takiej dniówki nie ma, masz brak wiedzy o tym. Jestem prostakiem? ale nie będe udawał, że ten przegłupi film choć odrobine przypomina dobre polskie kino. Dobre kino to jak już mowa o Smarzowskim to jest to film-"Dom zły". Innych nie oglądałem więc nie powiem za wiele o Smarzowskim. A co do sposobu mojej pisowni to odpisywałem na szybko i dlatego te zdania były tak a nie inaczej ułożone. Fakt, moje przykłady są słabe, powinienem odrazu napisać, że najlepszy przykładem słabości tego filmu jest brak pozytywów, większość zapożyczonych z internetu tekstów, choć pare dobrych. PS- co do pierwszego zdania to pierwszy mnie obraziłeś, więc się o to teraz nie czepiaj, ja pisałem o filmie z początku.

ocenił(a) film na 8
Juve1155

. A krzywo pokazali np. to ,że każdy policjant z tego filmu tam chodził, mogli by zrobić wyjątki. - he he. To żaden minus filmu. Poza tym nie sądzę, żeby każdy policjant z tego komisariatu chodził na dziwki. To przykład z dupy. Nawet jak Smarzowski to trochę przerysował to trzeba być naprawdę niedojrzałym, żeby z tego powodu jechać po filmie.

ocenił(a) film na 1
Matiasparviere70

Trafiłeś w samo sedno z tą recenzją. Zgadzam się z Tobą w 100%

ocenił(a) film na 2
Matiasparviere70

zgadzam sie dno , haotyczny jak kazdy jego film, akcja sie nie klei i nie mżzna zrozumieć co aktorzy mowia, napisy by sie przydały

użytkownik usunięty
arturborzym_2

masz polskie napisy do swojej wypowiedzi ?

ocenił(a) film na 2

zmien sobie mozg

użytkownik usunięty
arturborzym_2

błyskotliwa riposta, szacunek...

ocenił(a) film na 8

mistrz :D

użytkownik usunięty
skttrbrain

to pikuś, zobacz ten tekst (odnośnie opisu filmu na filmweb)... :P
http://www.filmweb.pl/film/W%C5%82asnym+g%C5%82osem-2013-663948/discussion/%22o+ instruktorce+emisji+g%C5%82osu%2C+kt%C3%B3ra+zmaga+si%C4%99+z+twardym...%22,2367 596

użytkownik usunięty
arturborzym_2

Ortografia się kłania, kolego...

ocenił(a) film na 1
ocenił(a) film na 8
Matiasparviere70

zmęczyłeś się oglądając ten film, bo widać nie jest on dla Ciebie. Zostań przy "Kac Wawa" i podobnych innych polskich produkcjach, a Szmarzowskiego sobie odpuść, po prostu. Nie każdy musi taki typ kina cenić oczywiście, jak i jego świadomą dosłowność, brud i wulgarność, ale jeśli bierzesz się za takie filmy, to musisz przynajmniej dopuścić do głowy pewną konwencję jaką stosuje reżyser, a dopiero później dany film oceniać. Bo tak, ze swoją zamkniętą głową bredzisz coś o wizerunku policji, "scenkach erotycznych", "słabej jakości nagraniach ze smartfonów", a poza tym nic z tego filmu nie wyniosłeś. A jest to na polskie warunki wysokich lotów kino sensacyjne.

aha, i na koniec dodam jeszcze, że widać nie masz znajomych w policji,. Szkoda, rozjaśniliby Tobie w głowie, że znacznie bliżej jest rzeczywistości do tego, co pokazano w filmie, niż do tego, jak powinna ta służba wyglądać.

ocenił(a) film na 1
skttrbrain

Wszystkie filmy Smarzowskiego to bełkot,wywołują u mnie ironiczny uśmiech.Ja lubię filmy dosłowne,brudne i wulgarne,ale nie w połączeniu z idiotycznością.Bo życie też jest brudne,wulgarne,problem w tym że Smarzowski nigdy nie umiał,i nie będzie umiał tego pokazać.A ty kolego znasz oczywiście policje lepiej jak ja,to zrób sobie taki eksperyment, i przy najbliższej styczności z nimi spróbuj dać im łapówkę,to się gorzko przekonasz jak wygląda rzeczywistość.Nie bronie policji,i nie mówie że to aniołki,ale na pewno swoje uchybienia bardzo dobrze maskują,a nie jak w filmie Smarzowskiego,zachowują się jak bez muzgie barany.A powiedz mi co ja powinienem wynieść z tego gniota?,chyba tylko podnieść moją obolałą dupe z fotela po półtora godzinnym seansie,no proszę cie.Ja więcej wyniosę z Pszczółki Mai,niż z tych durnowatych wypocin Smarzowskiego, hehehe.

ocenił(a) film na 8
Matiasparviere70

Widzisz kolego, jeśli np. "Dom Zły", czy "Wesele" to bełkot, to ciężko faktycznie prowadzić dalej dyskusję, bo w każdym z nich chodziło bardziej o pokazanie myśli reżysera niż o akcję. Na ich tle faktycznie "Drogówka" ma o wiele mniejszy ciężar gatunkowy, bo to kino sensacyjne wszakże. Jasne, że przerysowuje dużo rzeczy, z drugiej strony większość prewencji to takie właśnie bezmózgi i prostaki jak te pokazane w filmie. Mam też koleżankę policjantkę i wiem również, jak wyglądają relacje kobieta-mężczyzna na komendzie, nie jest to za wesoły obraz. Cześć sensu filmu faktycznie da się zawrzeć w polskim przysłowiu o wronach, aczkolwiek tak jak powiedziałem, to kino sensacyjne, nie musi przenosić sobą karkołomnych konstrukcji filozoficznych, bo chodzi w nim o akcję głównie i rozwój historii opowiadanej przez reżysera - a ta jest imo ciekawa.
Sam Smarzowski jest jaki jest, tak jak napisałem wcześniej, można go nie lubić ze względu na jego styl, ale pisanie, że jego filmy to bełkot to czyste brednie. Tyle ode mnie.

ocenił(a) film na 1
skttrbrain

Wszystkie filmy Smarzowskiego to bełkot,wywołują u mnie ironiczny uśmiech.Ja lubię filmy dosłowne,brudne i wulgarne,ale nie w połączeniu z idiotycznością.Bo życie też jest brudne,wulgarne,problem w tym że Smarzowski nigdy nie umiał,i nie będzie umiał tego pokazać.A ty kolego znasz oczywiście policje lepiej jak ja,to zrób sobie taki eksperyment, i przy najbliższej styczności z nimi spróbuj dać im łapówkę,to się gorzko przekonasz jak wygląda rzeczywistość.Nie bronie policji,i nie mówie że to aniołki,ale na pewno swoje uchybienia bardzo dobrze maskują,a nie jak w filmie Smarzowskiego,zachowują się jak bez muzgie barany.A powiedz mi co ja powinienem wynieść z tego gniota?,chyba tylko podnieść moją obolałą dupe z fotela po półtora godzinnym seansie,no proszę cie.Ja więcej wyniosę z Pszczółki Mai,niż z tych durnowatych wypocin Smarzowskiego, hehehe.

ocenił(a) film na 8
Matiasparviere70

hahaha ale pacjent - zdaje się, że nie tylko bandytów wypuszczają... })

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
PolHawk

I właśnie dla takich przygłupów i debili jak ten troll o nicku PolHawk kręci filmy Smarzowski.To jest k.....a jego publika,i tylko takie oszołomy upajają się jego"twórczością hehehehehehehehee

ocenił(a) film na 3
Matiasparviere70

To co piszesz jest oczywiste, ale niestety ludzie teraz mają inne potrzeby i nie widzą w tym filmie wynaturzenia ludzkiej natury, pokazał reżyser bande debili co tylko chlają i ruchają, i to słabo pokazał. Bravo dla Ciebie za to, że to widzisz:)

użytkownik usunięty
Juve1155

Kochani, nie ma co się sprzeczać - są gusta i guściki, o których się nie dyskutuje. Dla większości zawsze będzie lepsze hamerykańskie kino, bądź filmy polskie pokroju "Kac Wawa", aniżeli polskie ;) Zamiast wspierać polską, DOBRĄ kinematografię, lepiej wymieszać ją z błotem. Tak było, jest i będzie...

ocenił(a) film na 1
Matiasparviere70

Hehe, dziwny jest ten filmweb, wystarczy że ktoś kulturalnie napisze, że film mu się nie podobał i nawet stara się podać konkretne argumenty, a zaraz przychodzi kilku "znawców" i wyzywa go od debili itp. Czy tak trudno jest zrozumieć i uszanować, to że ktoś może mieć inne zdanie na temat jakiegoś filmu? A co do Twojej opinii, to w pełni ją popieram, ten film jest obrazą dla polskiej policji.

ocenił(a) film na 10
Kobuz

nie obraza a prawdą jak dzownisz do tych gamoni to idioci nie wiedza co robic a łapią pijaczkó itp pierdoły to ich głowne zajęcie takze zluzuj

ocenił(a) film na 9
Kobuz

Autorowi postu się nie dziwię, wystarczy przeczytać to, co pisze, by wiedzieć, kto zacz. Ale Ty ?? Rasowa kinomanka, aktywna uczestniczka tego forum ?? Oglądająca i dobrze oceniające trudne kino, wymagające filmy ? I jeszcze piszesz o jakiejś kulturze tego @matyjasa i jego konkretnych argumentach ? I od kiedy "Drogówka" jest filmem o policji ??? To tak, jakby napisać, że "Titanic" jest filmem o trudzie marynarzy. Jezu, ludzie, miejcie Wy litość nad sobą. Oczywiście, że masz prawo do swojego zdania, ale czy nie można na specjalistycznym forum, do którego tworzenia się tak przykładasz, zachować jako takiego umiaru ? I nie doceniać mimo wszystko Smarzowskiego na tle aktualnej pier.......nej mizerii polskiego kina ???? Jak "Drogówce" dajesz jedną gwiazdkę, to masz zamiar dać "Wyjazdowi integracyjnemu" ? Albo "Kacowi Wawa" ?

ocenił(a) film na 10
Matiasparviere70

mamy gamoniu tyle i glin nie widziałeś ich w akcji? co za tępak umysłowy gdzieś ty sie uchował gałganie..

ocenił(a) film na 3
Matiasparviere70

... zgadzam się z przedmówcą - film zakrawa na tanią sensację, wystarczy wybrać wątek np. policji, kościoła itp. i większości będzie się to podobało. Najlepsze jest to, że spotkałem się na ulicy z opinią, że tak się właśnie dzieję w realu - nic tylko uciekać z Kraju !