PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631979}
7,1 208 tys. ocen
7,1 10 1 208128
6,7 78 krytyków
Drogówka
powrót do forum filmu Drogówka

Nareszcie !

ocenił(a) film na 9

Doczekałem się, jest dobry film polski, a myślałem, że już nie dożyje tej chwili. Bardzo mocna
"8" i to bez naciągania typu "jak na polski to dobry". Nie, nie, żadnych takich, ten film jest po
prostu bardzo dobry. To nie tylko rzecz o policji tutaj dosłownie brniemy w tym polskim bagnie
skorumpowanych gliniarzy, ochlanych polityków, tłustych księży, prostytutek, alfonsów i wielu
innych (nawet o piłce nożnej jest trochę). Kolejny raz oglądając film Smarzowskiego mam
skojarzenia z "ładunkiem 200", to jest po prostu chory świat który nie powinien istnieć. Jednak
istnieje i ma się dobrze, tu chyba tkwi siła tych jego filmów czujemy, że ta wiwisekcja naszej
słowiańskiej rozpitej duszy jest szczera i prawdziwa, a gdzieś na jej dnie czai się prawdziwa
groza.
Począwszy od "wesela" dałem się porwać panu S. na tę podróż penetrując kolejne kręgi piekła
i jestem pod dużym wrażeniem jego wrażliwości. Jak dla mnie to w tej chwili najważniejszy
polski reżyser i jestem przekonany, że nie powiedział jeszcze ostatniego słowa.

ocenił(a) film na 9
maxiokul

Jednak przemyślałem sprawę i daję 9

ocenił(a) film na 7
maxiokul

Niektóre sceny i teksty z internetu kompletnie zbędne, kilka dialogów nagrywanych chyba telefonem bo prawie nic nie słychać. Mimo to dobra produkcja, mocne 7.

ocenił(a) film na 8
Waski552

Potwierdzam, w końcu dobry film, po długim, długim nic. Jednak teksty z internetu rzeczywiście bez sensu. Kompletnie bez sensu. Dźwięk też słaby, jak ktoś wspomniał. Wiele niezrozumiałych dialogów.