PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631979}
7,1 208 tys. ocen
7,1 10 1 208128
6,7 78 krytyków
Drogówka
powrót do forum filmu Drogówka

Co prawda zrealizowany typowo jak na polskie warunki kinematograficzne, ale bez zauważalnych dziur w fabule. Choć w filmie jest położony nacisk na ukazanie patologicznych zachowań policji, jak również polskiego społeczeństwa (łapówki, przekręty), to gdzieś w tle rozgrywa się wątek "ala" kac Vegas, gdzie bohater po ostrej libacji stara sobie przypomnieć, czy przypadkiem feralnego wieczoru nie zamordował kolegi po fachu . . . Dość ciekawie to wszystko jest zobrazowane. Oczywiście nie mogło zabraknąć elementów komediowych (które nawiasem mówiąc są naprawdę śmieszne), ale jak ktoś wspomniał już wcześniej na forum, w całym tym patologicznym środowisku zabrakło postaci pozytywnej, która dla kontrastu by się wyróżniała spośród "zepsutej" reszty bohaterów. Naprawdę Polecam

ocenił(a) film na 8
bannQ

Nie wiem dlaczego ludzie się przypie***lają do tego oceniając ten film jako "Syf" "Dno".
Wdg mnie bardzo dobra fabuła, przyznam, że dośc oszczędnie ten film zrealizowany, ale to nie obniża go w poziomie ;] Najlepszym dowodem jest ZAKOŃCZENIE które zapewne nikt by się nie spodziewał.
Zawsze w tego typu filmach wszyscy żyją w dobroci, historyjka z happy endem, lecz na szczeście w tym filmie totalne zaskoczenie.
Mogę polecić film bo naprawdę dobry i warty obejrzenia, mocne 8/10.

kowal1528

Na prawdę dobry polski film (nie jest to często spotykane zjawisko). Zakończenie mnie akurat nie zaskoczyło. W zasadzie to jest jak fabularyzowany dokument... niestety.