PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631979}
7,1 208 tys. ocen
7,1 10 1 208128
6,7 78 krytyków
Drogówka
powrót do forum filmu Drogówka

Polecam bardzo! Widz przeżywa szok, jednocześnie zdając sobie sprawę, że ta rzeczywistość dla niektórych
funkcjonariuszy jest oparta własnie na takich 'wartościach'. Obraz stworzony przez reżysera jest naprawdę mocny, gra
aktorów na bardzo, bardzo wysokim poziomie. Szczególnie Topa i Lubos - Panowie brawa :) Dla wielu ten film jest
odrażający, emanujący wulgarnością, ale nie oszukujmy się, afery co raz przenikające na stronice gazet potwierdzają, że
jest w tym szczypta prawdy.

ocenił(a) film na 7
sentymentalna

Czy ja wiem czy taki prawdziwy, koleś chodzi sobie jak po swoim domu u zamordowanego policjanta, zostawia ślady..lata jak latawiec po mieście i wraca do swoich znajomych jakby nigdy nic.. kryminalna powinna mieć obstawiony każdy budynek jego znajomego w takiej sytuacji wiadomo że koleś bd wracał do swoich przyjaciół i tam go najlepiej złapać a tu pokazana jest niewyobrażalna idiotyczność i debilizm i nikt go nie może złapać co za bzdura.. jak dla mnie bajeczka mimo to do obejrzenia 7/10 ...prawdy w nim tyle co prawda że korupcja zżera korupcję .. tyle.

deemc

A kto miał go łapać? Koledzy, którzy go kryli? Do takiej akcji trzeba ściągać ludzi z innych rejonów, na dodatek tylko z tego, określonego wydziału (wewnętrznego) i nie zrobisz tego w mgnieniu oka.

ocenił(a) film na 7
chryssalid

...przy zabójstwie policjanta takie rzeczy w Polsce robią w mgnieniu oka ..

ocenił(a) film na 6
sentymentalna

co do łapówek to jest 100% prawdy dlatego przeciętny kierowca trzyma hajs w dowodzie auta

ocenił(a) film na 8
kaktus_1987

Ja nie trzymam ;), ale niestety jak tak człowiek się zastanowi to ta nasza Polska rzeczywistość jest niesamowicie chora.

ocenił(a) film na 10
sentymentalna

Niestety więcej niż szczypta prawdy.Dla mnie film bardzo autentyczny,choć wiadomo że to nie dokument i jest trochę przerysowań ale niewiele.Wszystkie postacie w filmie wydają się być autentyczne i z życia wzęte,te dające się lubić jak i ta cała mafijna klika na "górze"

ocenił(a) film na 1
sentymentalna

I po co komu ta "wiedza" ze moze i jest oparty na rzeczywistosci? Polecasz go dlatego ze jest twoim zdaniem oparty na rzeczywistosci?

surime

Surime, to jest pole dyskusyjne, a nie opierające się na zasadzie 'poleć albo nie polecaj' . Zgodnie z przeznaczeniem forum tematycznego wyraziłam swoją opinię.