Kompletnie mnie ten film pogruchotał... Rozbił na kawałki pod każdy względem... Zupełnie się tego nie spodziewałam...
Początek filmu, chociaż przerażający tym co pokazuje, trochę zbyt długi i pozornie nużący ale tylko po to żeby zbić widza
z tropu i zaraz potem pokazać coś jeszcze bardziej koszmarnego i nie mieszczącego się w głowie. Najgorsze jest to że
przez caly czas trwania filmu, chociaż kompletnie rozbita tym co widzę na ekranie, wierzyłam w każdy kawalątek
pokazywanej historii. Zdecydowanie polecam!
niestety ten film jest prawdziwy do bólu, a ta prawda jest pokazana w skumulowany sposób
nie miałem na myśli policji, tylko świata w którym żyjemy, pełnego korupcji, szemranych znajomości, tzw. wałków. wątek dot. korupcji w policji jest w tym filmie tylko punktem wyjścia, nie o to w tym filmie chodziło, nie to reżyser chciał przekazać. jeśli poczułeś się dotknięty to sorry :)
Nie poczułem się dotknięty,bo z policją nie mam nic wspólnego :P Wiem,że nie tylko policja w tym filmie jest pokazana w złym świetle,ale właśnie wszystko jest pokazane w strasznie ciemnych barwach i moim zdaniem jest w tym spora przesada. Zgadza się w każdej grupei spolecznej znajdą się osoby nieuczciwe czy zwyczajne chu... ale w tym filmei dominuję przekaz,ze wszyscy i wszędzie są oszustami,złodziejami,aferzystami itd...Może jestem mocno oderwany od rzeczywistości,ale moim zdaniem polska rzeczywistość tak nie wygląda.
zgadzam się z Tobą, że tak nasza rzeczywistość nie wygląda, ale wydaje mi się, że celem reżysera było zwrócenie uwagi na te patologie i dlatego ukazał je w sposób skumulowany.
np. można sobie poczytać o tajemniczych wypadkach samochodowych ludzi związanych z różnymi głośnymi sprawami, które się wydarzyły na przestrzeni ostatnich dwudziestu paru lat. wina oczywiście kierowcy...