PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631979}
7,1 208 tys. ocen
7,1 10 1 208136
6,7 78 krytyków
Drogówka
powrót do forum filmu Drogówka

Kompletnie mnie ten film pogruchotał... Rozbił na kawałki pod każdy względem... Zupełnie się tego nie spodziewałam...
Początek filmu, chociaż przerażający tym co pokazuje, trochę zbyt długi i pozornie nużący ale tylko po to żeby zbić widza
z tropu i zaraz potem pokazać coś jeszcze bardziej koszmarnego i nie mieszczącego się w głowie. Najgorsze jest to że
przez caly czas trwania filmu, chociaż kompletnie rozbita tym co widzę na ekranie, wierzyłam w każdy kawalątek
pokazywanej historii. Zdecydowanie polecam!

ocenił(a) film na 8
nakokaragato

niestety ten film jest prawdziwy do bólu, a ta prawda jest pokazana w skumulowany sposób

marti_19

A co pracujesz w policji,ze wiesz że ten film jest prawdziwy ?

ocenił(a) film na 8
prezesolo

nie miałem na myśli policji, tylko świata w którym żyjemy, pełnego korupcji, szemranych znajomości, tzw. wałków. wątek dot. korupcji w policji jest w tym filmie tylko punktem wyjścia, nie o to w tym filmie chodziło, nie to reżyser chciał przekazać. jeśli poczułeś się dotknięty to sorry :)

marti_19

Nie poczułem się dotknięty,bo z policją nie mam nic wspólnego :P Wiem,że nie tylko policja w tym filmie jest pokazana w złym świetle,ale właśnie wszystko jest pokazane w strasznie ciemnych barwach i moim zdaniem jest w tym spora przesada. Zgadza się w każdej grupei spolecznej znajdą się osoby nieuczciwe czy zwyczajne chu... ale w tym filmei dominuję przekaz,ze wszyscy i wszędzie są oszustami,złodziejami,aferzystami itd...Może jestem mocno oderwany od rzeczywistości,ale moim zdaniem polska rzeczywistość tak nie wygląda.

ocenił(a) film na 8
prezesolo

zgadzam się z Tobą, że tak nasza rzeczywistość nie wygląda, ale wydaje mi się, że celem reżysera było zwrócenie uwagi na te patologie i dlatego ukazał je w sposób skumulowany.
np. można sobie poczytać o tajemniczych wypadkach samochodowych ludzi związanych z różnymi głośnymi sprawami, które się wydarzyły na przestrzeni ostatnich dwudziestu paru lat. wina oczywiście kierowcy...