PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631979}
7,1 208 tys. ocen
7,1 10 1 208128
6,7 78 krytyków
Drogówka
powrót do forum filmu Drogówka

Zauwazyliscie ze na ostatniej scenie glowny bohater stoi w tlumie kolo policjanta(na wlasnym pogrzebie)? Widac tam
rowniez postac anioła

madziulek092

Też zauważyłam Króla stojącego w tłumie na pogrzebie (w swojej czarnej skórzanej kurtce). Myślałam, że to może złudzenie..

madziulek092

A to nie spoiler???

ocenił(a) film na 9
madziulek092

nic nie takiego nie było?! na pewno nie widziałam...

ocenił(a) film na 8
madziulek092

Nie widziałem Króla ale anioł był dobrze widoczny.

ocenił(a) film na 9
madziulek092

za dużo przyćpałaś

ocenił(a) film na 9
madziulek092

też mi się wydawało, że stoi na pogrzebie

madziulek092

Możesz powiedzieć w którym miejscu dokładnie go widać, bo patrzę, patrzę i nie widzę. W kinie też nie zauważyła. Z góry dziękuję.

ladyxx

http://www.filmweb.pl/film/Drog%C3%B3wka-2013-631979/discussion/Ostatnia+scena,2 127622

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
madziulek092

nie zauważyłem, ale na pewno obejrzę jeszcze raz i poszukam. Podoba mi się ogromna dbałość o szczegóły (zegarek Stuhra np.)

ocenił(a) film na 9
madziulek092

A ja mam pytanie, również dotyczące ostatniej sceny. Czy Smarzowski poprzez anioła na cmentarzu reklamuje swój kolejny film?

ocenił(a) film na 8
Michael_4

Nie sądzę. Ja widze to tak, że Król po raz ostatni chciał zobaczyć się z bliskimi, a anioł po prostu na niego czekał w oddali by razem wrócili do nieba. A może i promuje swój nastepny film :). Kto wie?

Michael_4

Jakiego anioła?

ocenił(a) film na 9
madziulek092

Byłem dziś drugi raz w kinie, rzeczywiście Król jest na własnym pogrzebie. Wyglada jakby specjalnie chowal sie za policjantem po czym nagle widać go całego ( stoi po lewej stronie zaraz nad wiencem z poranczowymi kwiatami )

ocenił(a) film na 10
welnciu

tez bylem drugi raz i faktycznie - jest na swoim pogrzebie

ocenił(a) film na 4
madziulek092

Czy ktoś normalny, po tuzinach próśb o zaznaczenie anioła na obrazku, mógłby to wreszcie zrobić?
Albo chociaż powiedzieć gdzie on dokładnie stoi?
Policjant ana pogrzebie widać, faktycznie. A anioła się nie dopatrzyłem.

BUNCH

Już Ci mówię, gdzie szukać anioła - sam go chwilę szukałem :) Kiedy kamera odjeżdża i łapie już cały kadr z pogrzebu, w górnej części kadru widać dwa, stojące bokiem, samochody policyjne. W momencie aresztowania widać, jak anioł się obraca i kieruje się w kierunku radiowozów :)

ocenił(a) film na 4
strikte

Dziękuję za pomoc pięknie.
Obejrzałęm właśnie i faktycznie coś tam stoi w oddali. Ale jest na tyle daleko, że trudno go rozpoznać. Myślałem, że on naprawdę gdzieś jest widoczny. A widoczny w sumie nie jest ani na pierwszy ani na drugi rzut oka.