PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631979}
7,1 208 tys. ocen
7,1 10 1 208155
6,7 78 krytyków
Drogówka
powrót do forum filmu Drogówka

Witam. Jestem świezo po seansie. Film moim zdaniem jest wybitny i śmiało mógł zostac polskim kandydatem do Oscara. Jednak zastanawia mnie jedna scena z filmu. Chodzi o moment, gdy Król spotyka się z facetem, który oferuje mu Ferrari w zamian za filmy. Kim jest ten facet i w jaki sposób Król się z nim umówil. Proszę o odpowiedź. Z mojej strony 8/10.

TheDarkKnightRises

To jest jeden z udziałowców firmy budujacej autostrade. Jest obecny na nagraniu, ktore Krolowi przyniosla prostytutka. Rozmawia na nim z poslem (Grabowski) o "przewale" przy budowie drogi, o kladzeniu mniejszej grubosci asfaltu i dofinansowaniach na 40 mld zlotych.

ocenił(a) film na 9
jakub2503

W obsadzie występuje jako adwokat - ??? Mam wrażenie, że obsada odnosi się do innej wersji montażowej filmu – szerszej, z innymi postaciami :) Lekarz, który dał łapówkę występuje jako Tłokiński – czy padło w filmie to nazwisko? Czy ktoś kojarzy Oliwę, Kochańskiego, Zorana? Nie przypominam sobie, żeby Krzysztof Kiersznowski (przy piwie przed sklepem na wsi, sąsiad Maślanki) był nazwany Oliwą.
Film ma błyskawiczną akcję, szybki montaż i żeby się zorientować – who is who – przynajmniej mnie – przydałaby się powtórka projekcji :) Miałam nadzieję, że lektura obsady mi pomoże, ale niestety… Zaręba, Wojnar, Wąs, Wójcik – kim byli? Nie wiem.

ocenił(a) film na 8
potasznia

Ale w jaki sposób Król skontaktował się z tym adwokatem(?) skoro nagranie dostał od Leny dopiero po całej sprawie?

ocenił(a) film na 8
TheDarkKnightRises

Od teścia (Dziędziel) dostał telefon komórkowy, na który zadzwonił gość z czerwonego Ferrari.

ocenił(a) film na 10
TheDarkKnightRises

film sie nie nadaje na oskara bo zrozumie go tylko polak