PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631979}
7,1 208 tys. ocen
7,1 10 1 208149
6,7 78 krytyków
Drogówka
powrót do forum filmu Drogówka

Genialny film, dynamiczna akcja, świetne teksty, przeplatanka komedii z dramatem. Kiepsko mi się go oglądało- zbyt szybkie zmiany scen przez co nie do końca mogłam zrozumieć co się wydarzyło ale ostatecznie muszę przyznać- bardzo dobry choć to zakończenie mnie totalnie zszokowało.

ocenił(a) film na 8
x40karo

zgadzam sie. Swietny film, ciezkie i na swiatowym poziomie (moim zdaniem) kino. Az zal nie wypuscic tego na swiat. A przeciez opowiada o tym, co sie dzieje na zapleczu kazdej "mafii": od religijnej (bez obrazania uczuc wierzacych- chodzi mi tylko o aspekt koscielny) do politycznej. Nazywam to mafia, bo z takim zapleczem to juz nie jest "instytucja", ale "mafia".

ocenił(a) film na 1
x40karo

Nie widzę w tym filmie nic genialnego, no może poza grą Dorocińskiego, którego uważam za jednego z lepszych polskich aktorów. Głupie teksty i nawet mnie (!) gorszące sceny (nie wspominając o komentarzach widowni) doprowadzały mnie do szału podczas seansu. Nie dopatruję się w tym filmie żadnego głębszego przekazu. Miało być kontrowersyjnie - cel został osiągnięty, ale uważam, że dla dobra polskiej kinematografii ten film nie powinien powstać.