PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631979}
7,1 208 tys. ocen
7,1 10 1 208149
6,7 78 krytyków
Drogówka
powrót do forum filmu Drogówka

Może to jedynie moje luźne skojarzenie, ale jakoś tak mi przyszło do głowy...
W czyim filmie mógłbym spodziewać się wykładu Banasia na temat długości penisów u Murzynów?
W czyim filmie mógłbym spodziewać się takiego "wypadku", jaki przydarzył się Petryckiemu?

Może to trochę na wyrost i naciągane, ale elementy absurdu, czarnego humoru i pewnej wulgarnej bezpośredniości w tych przypadkach kojarzą mi się właśnie z QT.

ocenił(a) film na 8
rob001

Też chciałem o tym napisać. Smarzowski wymieszał dużo stylów w tym filmie. Te ich dyskusje u chińczyka trochę przypominały początek "Wściekłych psów", a wypadek Petryckiego to niemal kopia tej sceny w "Pulp Fiction" jak tego murzyna zabili przez przypadek w aucie. ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
3rr4to

Moim zdaniem podobnie jeśli chodzi o "estetykę" Tarantino, bo krew pryskała jak z fontanny, a później jeszcze ta dziwka żaląc się miała całe futro czerwone. Co do Smarzowskiego to jest on marką samą w sobie i do kina można iść w ślepo.

ocenił(a) film na 9
uploader

zgadzam się z przedmówcami ale jeszcze mocny watek jest jak Petrycki legitymuje w lesie tirówkę :)

użytkownik usunięty
rob001

Smarzowski to w sumie jest taki polski Tarantino...

Tak jak Pałac kultury to polski Empire State Building, a Kołobrzeg to polskie Miami :/