PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631979}
7,1 208 tys. ocen
7,1 10 1 208136
6,7 78 krytyków
Drogówka
powrót do forum filmu Drogówka

film może nie był jakoś specjalnie genialny, ale według mnie był dobry, wart obejrzenia, zresztą jak wszystkie filmy tego reżysera. Zastanawiające jest że ktoś kto idzie do kina z reguły widzi zwiastuny czy zapowiedzi filmu(bo jak inaczej poszedł by na ten a nie inny film) w których już na starcie jest sex i przemoc, jak mu to nie odpowiada to po co idzie do kina, żeby płakać na forum jaki film był h**** ? Kto najgłośniej szczeka ? Psiaki, rodziny, urzędnicy ? W filmie bardzo dobrze zostały ukazane struktury mafijne tego nie szczęśliwego kraju, w którym na państwowych posadkach kradnie KAŻDY a jak jest w rzeczywistości ? Wszystkie afery są zamiatane pod dywan albo wyciszane, 0 odpowiedzialności karnej, jak już kogoś muszą wy***** to ten "ktoś" odchodzi z "życia publicznego" i od razu autorytety moralne cmokają jaki to on ma charakter itp. Autostrady najdroższe na świecie rozpadają się zaraz po otwarciu, pasy startowe pękają, dachy na najdroższych stadionach w europie się nie zamykają, a większa połowa tego nie szczęśliwego kraju to debilne lemingi które myślą że żyją na zielonej wyspie LOL

ocenił(a) film na 7
Kaczor_85

WITAJ KACZOR! Smarzowski to jeden z nielicznych POLSKICH REZYSEROW ktorzy w sposob naprawde obiektywny i realistyczny pokazuja zycie w POLSCE takie jakie jest bez podkoloryzowania itp. WIDAC ZE SMARZOWSKI JEST DOBRYM SOCJOLOGIEM I OBSERWATOREM. Szczegolnie WESELE i DROGOWKA dobrze ukazuja jakie zachowanie maja typowi Polacy. O filmie DOM ZLY sie nie wypowiadam bo z calej filmografii Pana S.ten film najmniej mi sie podoba. Tam za duzo bylo karykaturalnego ukazania Polakow a za malo prawdy. Co do DROGOWKI to wlasnie jestem po seansie i nie ukrywam film ciekawy nie nudzi stale sie cos dzieje ale nie jest to najlepszy film SMARZOWSKIEGO. SMARZOWSKI ma 2 perelki w swoim dorobku a mam na mysli WESELE i ROZE... Drogowka by byla o wiele lepsza gdyby kamerzysci dali sobie spokoj z tym kombinowaniem z lataniem z kamerami z kamerami polaczonymi z komorkami i ciaglym skakaniem... Szkoda ze sposob montazu nie zostal taki jak w ROZY ;(... Mam nadzieje ze nowy film SMARZOWSKIEGO bedzie nakrecony w takim samym stylu jak ROZA...