film może nie był jakoś specjalnie genialny, ale według mnie był dobry, wart obejrzenia, zresztą jak wszystkie filmy tego reżysera. Zastanawiające jest że ktoś kto idzie do kina z reguły widzi zwiastuny czy zapowiedzi filmu(bo jak inaczej poszedł by na ten a nie inny film) w których już na starcie jest sex i przemoc, jak mu to nie odpowiada to po co idzie do kina, żeby płakać na forum jaki film był h**** ? Kto najgłośniej szczeka ? Psiaki, rodziny, urzędnicy ? W filmie bardzo dobrze zostały ukazane struktury mafijne tego nie szczęśliwego kraju, w którym na państwowych posadkach kradnie KAŻDY a jak jest w rzeczywistości ? Wszystkie afery są zamiatane pod dywan albo wyciszane, 0 odpowiedzialności karnej, jak już kogoś muszą wy***** to ten "ktoś" odchodzi z "życia publicznego" i od razu autorytety moralne cmokają jaki to on ma charakter itp. Autostrady najdroższe na świecie rozpadają się zaraz po otwarciu, pasy startowe pękają, dachy na najdroższych stadionach w europie się nie zamykają, a większa połowa tego nie szczęśliwego kraju to debilne lemingi które myślą że żyją na zielonej wyspie LOL
WITAJ KACZOR! Smarzowski to jeden z nielicznych POLSKICH REZYSEROW ktorzy w sposob naprawde obiektywny i realistyczny pokazuja zycie w POLSCE takie jakie jest bez podkoloryzowania itp. WIDAC ZE SMARZOWSKI JEST DOBRYM SOCJOLOGIEM I OBSERWATOREM. Szczegolnie WESELE i DROGOWKA dobrze ukazuja jakie zachowanie maja typowi Polacy. O filmie DOM ZLY sie nie wypowiadam bo z calej filmografii Pana S.ten film najmniej mi sie podoba. Tam za duzo bylo karykaturalnego ukazania Polakow a za malo prawdy. Co do DROGOWKI to wlasnie jestem po seansie i nie ukrywam film ciekawy nie nudzi stale sie cos dzieje ale nie jest to najlepszy film SMARZOWSKIEGO. SMARZOWSKI ma 2 perelki w swoim dorobku a mam na mysli WESELE i ROZE... Drogowka by byla o wiele lepsza gdyby kamerzysci dali sobie spokoj z tym kombinowaniem z lataniem z kamerami z kamerami polaczonymi z komorkami i ciaglym skakaniem... Szkoda ze sposob montazu nie zostal taki jak w ROZY ;(... Mam nadzieje ze nowy film SMARZOWSKIEGO bedzie nakrecony w takim samym stylu jak ROZA...