PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631979}
7,1 208 tys. ocen
7,1 10 1 208211
6,7 78 krytyków
Drogówka
powrót do forum filmu Drogówka

Mianowicie, Król po zabraniu telefonów Lisieckiego zaczyna je przeglądać. Z filmów wynotowuje
numery rejestracyjne samochodów które się przewijają, a potem prosi o sprawdzenie ich
właścicieli. No i właśnie, dlaczego stojąc na niczym akurat taki pomysł przychodzi mu do głowy?
Równie dobrze te informacje mogłyby go do niczego nie doprowadzić. (chyba że przeoczyłem, że
wśród ludzi którzy przewijali się przez te filmiki byli ludzie z filmu który został upubliczniony).
Czułbym ogromną porażkę gdyby się okazało że czegoś nie wychwyciłem albo nie skojarzyłem (w
zasadzie już czuję ;p)

ocenił(a) film na 9
1234567890_5

Jezus Maria, obejrzyj jeszcze raz film bo przykro czytać takie wywody jak twoje i powyższych.
1. Lisowski był szantażystą i cwaniakiem robiącym nielegalne interesy
2. Gdzieś zaszantażował kogoś, kogo nie powinien i ten ktoś stwierdził, że Lisowskiego trzeba zabić przy pomocy
(podległych?) służb (rola Stuhra i Hawryluk oraz pewnie inni) )
3. Aby nikt nie odkrył prawdziwych powodów śmierci Lisowskiego potrzebny był kozioł ofiarny wraz z motywem
4. Lisowski bzykał żonę Króla więc podjęto decyzję, że w jego zamordowanie da się wrobić Króla a motyw to morderstwo w afekcie. Upito go aby nie miał alibi na moment śmierci Lisowskiego a potem pojawiły się zdjęcia jego żony z Lisowskim
5. Król wybronił się z zarzutu zabójstwa Lisowskiego, odkrył UKŁAD i przy okazji pogrążył polityków związanych ze służbami
6. Zabito go z zemsty oraz dla przykładu dla osób chcących dalej grzebać przy sprawie

To, co napisałem to takie oczywistości, że nawet przedszkolak powinien je wyciągnąć z filmu.

ocenił(a) film na 10
Salmonella

Wciąż uważam, że zbyt nerwowo reagujesz i niepotrzebnie się emocjonujesz. Nie musisz mi streszczać filmu. Napisałeś całą masę "oczywistości" tylko, że z żadnego punktu nie wynika odpowiedź na moje pytanie. Więc jeszcze raz zadam pytanie. Skup się! Tym razem postaram się szerzej przedstawić spójność mojego wywodu.
1. Po co miałaby zabijać Lisowskiego "grupa trzymająca władzę", skoro ich nie szantażował?
2. Kto w takim razie zabił Lisowskiego, skoro nie ta grupa?
3. Jeżeli nie zabiła go ta grupa, to dlaczego interesowała się wrobieniem Króla?
4. Skąd niby grupa wiedziała, że Lisowski ich nagrał?

ocenił(a) film na 9
1234567890_5

1. Uwierz mi, pisałem to wszystko z uśmiechem niedowierzenia, kompletnie bez emocji.
2. Przykro mi to pisać ale kompletnie nie ogarnąłeś fabuły więc szkoda mi czasu na polemikę.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
bekazryjawalujewa

Mozliwe ze sluszna teoria.

ocenił(a) film na 9
Bogus Linda

Król został kozłem ofiarnym ze względu na to, że miał długi finansowe ( w tym bezpośrednio u Lisowskiego) oraz jego żona romansowała z Lisowskim. Idealny kozioł ofiarny ; )

ocenił(a) film na 8
basialalalaxd

Tak czy inaczej, bardzo chuj... że Króla zaje...li :/

ocenił(a) film na 8
basialalalaxd

Dokładnie tak. Chodzi o motyw dla Sądu jakim mógł się kierować Król.

Bogus Linda

bogus linda trafił w sedno

Bogus Linda

Tak jak mówisz, Stuhr umoczony i stoi na końcu pilnując czy wszystko poszło zgodnie z planem. Widać też jak kierowca ciężarówki wsiada do granatowego samochodu i ucieka.