PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631979}
7,1 208 tys. ocen
7,1 10 1 207964
6,8 67 krytyków

Drogówka
powrót do forum filmu Drogówka

Mam pytanie. Czy to Henryk Hawryluk zabił Lisowskiego ? Jeśli tak to dlaczego ? I czy w zabójstwie króla maczała też palce policja lub prokuratura ?

sztohas

Dziwne. Jak można ocenić film na 10 czyli nazwać arcydziełem nie zrozumiawszy go? Zaiste nie pojęte.

Gwizyl

Witam. Widocznie jakos mozna. Po prostu do konca nie rozumiem tego filmu.

sztohas

SPOILER!!!

Hawryluk nie zabił Lisowskiego tylko był kozłem ofiarnym, który miał upić Króla i pozostawić go na miejscu zbrodni. Resztą zajęli się skorumpowani urzędnicy Państwowi

crusing24

No, to dlaczego Hawryluk się powiesił ?

sztohas

z tego samego powodu co Remigiusz Muś

crusing24

Prawie się zgadza, bo kozłem ofiarnym miał być i jak się okazało na końcu filmu był niestety Król.

Gwizyl

Hawryluk był "Kapustą", szantażowany przez wewnętrznych za jego wykroczenie z łapówką, powiesił się bo nie mógł znieść całej sytuacji, wśród kolegów już był przegrany (łomot w szatni), oboje z Królem byli kozłami ofiarnymi, z tym, że Hawryluk musiał podsrywać Ryśka...

crusing24

Nu, zgadza się w stu procentach. A Lisowski największa k...wa! Na każdego miał haka. No i do odstrzału przez górę.

Gwizyl

Król miał być kozłem ofiarnym ale jak nadarzyła się okazja to został nim Hawryluk. Król został zabite nie jako kozioł ofiarny tylko dlatego że miał dostęp do nagrań i była obawa że je ujawni.

czewrony

No nie za bardzo. Hawryluk w burdelu i później w aucie upijał Ryśka i wiózł go na miejsce zbrodni Lisowskiego ,tak?
Więc Rysiek miał być "kozłem", a Heniu go tylko miał dostarczyć. Góra miała filmik jak Hawryluk bierze w łapę, bo fiut Lisowski to sfilmował. Piszesz, że "istniała obawa, że Król ujawni nagrania i dlatego zginął." Przecież ujawnił te nagrania w necie. I dlatego zginął.

Gwizyl

"No nie za bardzo. Hawryluk w burdelu i później w aucie upijał Ryśka i wiózł go na miejsce zbrodni Lisowskiego ,tak?
Więc Rysiek miał być "kozłem", a Heniu go tylko miał dostarczyć. Góra miała filmik jak Hawryluk bierze w łapę, bo fiut Lisowski to sfilmował. " to prawda. tylko gdy Henryk był już martwy to stał się kozłem ofiarnym,bo to jego wówczas obwionono o zamordowanie Lisowskiego. a z Krola zdjęli zarzuty. w tym momencie Krol nie był juz kozlem ofiarnym. nawet jesli zabili go dlatego ze jak twierdzisz ujawnil w necie nagrania to nie byla to juz smierc jako koziol ofiarny. ale necie nie bylo raczej pokazana jak je ujawania nagrania, scena w w ktorej siedziw chinskije restauracji pokazuje tylko jak przeglada na komputerze nagrania ktore otrzymal od tej prostytutki. nagran nie ujawnil ale byl w ich posiadaniu i dlatego byl niebezpieczny gdyz istniała obawa, że je ujawni.

czewrony

A uważasz, że skąd sie wzięły w necie?

Gwizyl

on je ogladal na komputerze ale nie z netu tylko z przenosnej pamieci ktora mu przyniosla ta dziwka z klubu, nawet jest pokazane jak wpina ta kosc do kompa. nie ma pokazane zeby to udostepnialna necie.

czewrony

No oczywiście, że dostał film od dziwki. Obejrzał go i umieścił w necie żeby gości upieprzyć. Bo był uczciwy. Gdyby nie był, to wziąłby na podziemnym parkingu furę i kasę i oddał pena. Ale odmówił i dostał wpier.... a później go za to załatwili. Inteligentny widz nie musi mieć pokazane, że gość umieszcza film w necie. To wynika z fabuły. Kurde, jak Wy oglądacie te filmy? I nie odpisuj mi więcej bo zaczynam sie wkurzać na tę Waszą indolencję.

Gwizyl

z twoja inteligencja nie jest najlepiej. nie udostepnil filmu w necie. sam sobie to wymysliles zeby ci sie zdawalo ze zrozumiales film do zrozumienia ktorego nie dorosles. naucz sie ogladac filmy.

czewrony

Pokazują jak on to ogląda z "kości", a zaraz potem gościa w kafejce internetowej, co ogląda tą samą scenę i zaraz potem w wiadomościach mówią, że nagrania trafiły do internetu....

tomciog18

no to ku....wa niby skąd trafiły? Sam sobie odpowiedziałeś. I temu dupkowi co "czerwony" się zowie.
Swoją drogą trafny Nick, bo gość głupi jak komunista!

Gwizyl

Właśnie nie odpowiedziałem wprost żeby sam zrozumiał.....

tomciog18

Dzięki za pomoc , ale komunista jest niereformowalny. Jak to komunista:-)

czewrony

Słabnę, bo nie mam siły na to dictum ( no ale pewnie nie wiesz co to znaczy). I prosiłem żebyś już nie odpisywał bo jesteś gimbus, który nie dorósł do takiego kina. Ahoy pokemony!

Gwizyl

po tym poznasz gimbusa ze nazywa innych gimbusami. i opanuj cepie umiejętność czytania. mój nick to czewrony a nie czerwony.

czewrony

No widzisz trolu? Nawet tego sarkazmui nie wyczułeś.

Gwizyl

jeśli uważasz mnie za trola to znaczy ze dajesz sie trolowac , skoro mnie karmisz od kilku postow.

czewrony

Powiem jak się mówi u nas :" Łe Jezu chłopoku już mi się nie chce z Tobą godać ". Choćbyś stanął na swoim małym fiutku to już Ci nie odpiszę. Co za gamoń, mon Dieu! Żegnaj na zawsze garson!!!

Gwizyl

tak właśnie myślałem że ze wsi jesteś

czewrony

Czerwony nie przejmuj się nimi, za krótcy są :-). Gwizyl !! w góry(tam gdzie Twoje miejsce,a nie na necie) ,ale już i nie obrażaj ludzi.

czewrony

Oglądał film na laptopie z kości pamięci prostytutki... Skąd wiadomo, że nagranie wrzucił do netu? W scenie kiedy policjant, któremu urodziło się czarne dziecko przytula to dziecko, w tle za nim ktoś ogląda wiadomości i w tych wiadomościach mówią właśnie o tym nagraniu i o tym, że nie wiadomo jak to nagranie trafiło do netu...
Mówią o tym również (w tych wiadomościach), że to nagranie wstrząśnie nie tylko naszą sceną polityczną...

Gwizyl

Zgadzam się i co ciekawe z balkonu jakiegoś wieżowca młody Sztur przygląda się wypadkowi. Wcześniej na komisariacie go przesłuchiwał.

czewrony

Miał być kozłem ofiarnym... ale im się nie udało zrobić go owym kozłem ofiarnym. Zginął, ponieważ umieścił film w necie.