PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631979}
7,1 208 tys. ocen
7,1 10 1 208149
6,7 78 krytyków
Drogówka
powrót do forum filmu Drogówka

Król - Pycha;
Lisowski - Chciwość;
Petrycki - Nieczystość;
Kijowska - Zazdrość;
Trybus - Nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu;
Banaś - Gniew;
Hawryluk - Lenistwo;

+Bonus:
http://www.youtube.com/watch?v=1ajkgIfEm2Q

ocenił(a) film na 10
dribs

zajebiste

ocenił(a) film na 9
dribs

hehe, Dziędziel jak żywy

ocenił(a) film na 8
dribs

Coś w tym jest, chociaż co do Trybusa - przecież oni wszyscy tam chleją na umór, nie jest pod tym względem wyjątkowy.

A przy scenie a la bonus zaśmiewałem się do rozpuku. Więcej tego typu "żaluzji"!

Sqrchybyk

Oj, Trybus się jednak trochę wyróżniał, zwłaszcza, że przez swoją produkcję był non-stop podtruty. I z każdej "akcji" to jego właśnie wynosili.

ocenił(a) film na 8
SanjurodeValmont

No w sumie...

ocenił(a) film na 9
Sqrchybyk

Polecam 'Vabank". Jest tam scena analogiczna do tej, gdy Krój odbierał samochód z warsztatu. Też z samochodem; "ile", a każdy ma co innego na myśli.

ocenił(a) film na 7
dribs

Dzis byłem w kinie na początku sceny z zatrzymań kierowców facet z tyłu zarykiwał się śmiechem na każde ch.. i k.. myślałem że wyjde z siebie potem kiedy pojawia sie watek zabojstwa policjanta facet zgasł, ten film nie jest prostacki jak niektórzy piszą w postach, inaczej facet ryczałby przez caly film świetna historia film nie dłużył sie ani minuty.

ocenił(a) film na 9
wujaniek

bardzo trafnie to opisałeś. A film nie jest prostacki, taką mamy widać naszą, polską rzeczywistość

dribs

Boże, bo zaraz się doszukacie podobieństw do 'Siedem' Finchera... Tam też jednym z motywów przewodnich było siedem grzechów głównych ...

Flashpoint

Tu się nie ma czego doszukiwać. W pierwotnym zamyśle, kiedy film nazywał się jeszcze "7 dni", postaci siedmiu policjantów wprost miały nawiązywać do siedmiu grzechów głównych. W ostatecznej wersji się to nieco zatarło, ale nadal jest czytelne. Fincher nie ma wyłączności na czerpanie z tradycji judaizmu/chrześcijaństwa.

ocenił(a) film na 9
Flashpoint

https://www.youtube.com/watch?v=FLL7bDr_zQA

dribs

nice

ocenił(a) film na 9
dribs

Brawo! :)

dribs

Król - zazdrość
Hawryluk - gniew
Lisowski-chciwość