Droga bez powrotu

Wrong Turn
2003
6,1 71 tys. ocen
6,1 10 1 70550
5,4 14 krytyków
Droga bez powrotu
powrót do forum filmu Droga bez powrotu

Film jak wiele innych.
Zero fabuły, zero treści. Nastawiony na pokazanie krwawej sieczki...
Obejrzyjcie sobie klasykę gatunku; wszystkie części Egzorcysty, Teksańską masakrę... (z lat
70.) to są dopiero horrory! Prawdziwy horror opiera się nie tyle na pokazaniu scen przemocy,
co na prawidłowym łączeniu elementów dźwiękowych i niespodziewanych zwrotów akcji. W
produkcjach gore na pierwszy rzut oka widać kto przeżyje, a komu łeb odrąbią. Po co
oglądać coś oczywistego? Oczywiście, sama od czasu do czasu lubię popatrzeć na krwawą
miazgę (inaczej nie pisałabym w tym wątku), ale ludzie, trochę krytycyzmu na litość boską!

użytkownik usunięty
animasola

Obejrzałam wszystkie filmy, które wymieniłaś. I wybacz, ale Twój wpis nie ma większego sensu... Aha i pozwól ludziom ogądać, co chcą, a nie narzucaj im własnego gustu filmowego.

ocenił(a) film na 6

myślę dokładnie tak samo jak buffy kazdy ogląda to co lubi

nie narzucam. stwierdzam jedynie, że w ostatnim czasie powstało wiele produkcji, które mają podobną fabułę i podobny klimat. Spójrz chociaż na szwedzkie "Polowanie". Ile razy można oglądać te same rzeczy?

użytkownik usunięty
animasola

To jest kino niszowe. Fani tego typu filmów lubią w nich właśnie ten sam schemat. Jeśli ktoś jest tym znudzony to nie powinien tego oglądać. Fani survivali będą wiedzieć, czego spodziewać się po tym filmie, a tak się składa, że Wrong Turn jest jednym z najlepszych survivali jaki powstał.

film niezły,ale bez rewelacji. Zakończenie raczej było do przewidzenia,prawda? 6,5 / 10 :).

ocenił(a) film na 8
animasola

Ale to nie są lata 70 a dla mnie jak na czs terazniejszy to film bardzo dobry