nie brzydziły mnie: piła 1-7, Martwica mózgu, Teksańska.... Wszystkie, Martwe zło wszystkie,
Martwe zło 2013. Nienawidzę się brzydzić na ekranie :( (nie oglądałem martyrs ani hostel ani
august underground ani guinea pig ani serbian film pomocy :( )
Film jest dosyć brutalny, ale bardziej na poziomie Pił (widziałem do końca tylko 2 pierwsze części), czy Teksańskiej Masakry Piłą Mechaniczną (nie licząc filmu z 2006) niż ostatniego Martwego zła, czy Martwicy Mózgu. Nie zobaczymy tutaj żadnego torturowania, czy wydłubywania wnętrzności. Jest to przemoc zbliżona do slasherów rodem z lat 80 jak Piątek 13. Film większy nacisk kładzie na akcję i napięcie.
"Nienawidzę się brzydzić na ekranie" - Hahahaha, horrormaster :D
Teksańska masakra w całości bo trzyma w napięciu, obejrzałem ćwierć pily(1) i nie sięgnąlem ani po martwice mózgu ani po martwe zło - nienawidze sie brzydzić na ekranie ;)
Co prawda to prawda ale w żadnym z wyżej wymienionych nie ma tortur (oprócz piły ale piła zawszę wydawała mi się bardziej śmieszna niż obrzyedliwa :) )
Zacznijmy od tego, że Piła może być najwyżej tragikomiczna, ale na pewno nie śmieszna. W pierwszej części Wrong Turn (jeszcze) nie ma obrzydliwych scen. No, jakieś tortury tam są, jedna czy dwie, ale na pewno nie obrzydliwsze, niż w Piłach. Klimat filmu jest genialny jak napisał szmyrgiel. Obejrzyj koniecznie. Jeśli widziałeś Wzgórza mają oczy, to będziesz wiedział, czego się spodziewać. Na temat kolejnych części Drogi bez powrotu nie będę się rozpisywał, bo to co zobaczyłem w dwójce przeszło moje najśmielsze oczekiwania (mówię o końcówce) :)
PS: Ja natomiast nienawidzę odciętych rąk :(
Ale tu ta strzala go zabila. Chodzi mi o sceny gdzie ktos na zywca wbija cos w oczy- powoli i precyzyjne...:) Akurat droga w ogolnie nie ma takich scen hardcorowych- przynajmniej nie w 1 czesci.
Mnie pierwsza część Piły wbiła w fotel, potem już nie dało się tego oglądać...z nudów. Oglądałam Martyrs i August Underground Mordum i pierwszy oceniłam bardzo wysoko (sceny brutalne są, owszem, ale nie obrzydzają, raczej przeraża ogrom cierpienia i to się naprawdę czuje) AUM to masakra idealna na wywołanie wymiotów. Serbski Film odkładam i chyba się nie odważę. Natomiast Droga bez powrotu...hm...jest kilka scen gore, ale to nie jakieś ekstremum, zdecydowanie mocniejszy, bardziej trzymający w napięciu i obrzydliwy jest Wzgórza mają oczy. Oczywiście według mnie, bo każdego obrzydza i przeraża co innego.