Droga bez powrotu

Wrong Turn
2003
6,1 71 tys. ocen
6,1 10 1 70550
5,4 14 krytyków
Droga bez powrotu
powrót do forum filmu Droga bez powrotu

Lubie to !

ocenił(a) film na 3

Jako że to nie komedia a horror muszę dać 2/10, ale dodaje do ulubionych, bo konkretnie
zacieszam jak go widzę. Polecam serdecznie !

ocenił(a) film na 8
asiolek88

Jako że to horror(całkiem dobry) a nie komedia, to muszę Cię oświecić.

Horror (łac. groza, strach), fantastyka grozy – odmiana fantastyki polegająca na budowaniu świata przedstawionego na wzór rzeczywistości i praw nią rządzących po to, aby wprowadzić w jego obręb zjawiska kwestionujące te prawa i nie dające się wytłumaczyć bez odwoływania się do zjawisk nadprzyrodzonych.

ocenił(a) film na 5
BEATAiDAMIAN

Nie no stary, nie wyjeżdżaj tutaj z definicją horroru z Wikipedii, skoro sam Wrong Turn jest swego rodzaju parodią horrorów i typowych slasherów. Celowo zawarto w nim dozę czarnego humoru, no chyba nie powiesz stary, że nie rozśmieszyła Cię scena dymającego się na pniu zombi rodzeństwa, albo w ogóle cała koncepcja kanibalistycznej familii mutantów zamieszkującej chatkę w lesie. Stary, coś jest śmieszne nie tylko wtedy, gdy puszczają sztuczny śmiech, wiesz ? Czasem trzeba wyczuć tę nutkę ironii, parodii i groteski.

użytkownik usunięty
White14Poland

Czyli Twoim zdaniem to komedia? Nie no, spoko, nawet pasuje... Czy rozśmieszają mnie sceny mordów? Nie. I nie moge zrozumieć ludzi, których takie rzeczy śmieszą. Ale ok, Twoim zdaniem to komedia, niech tak będzie.

ocenił(a) film na 3
BEATAiDAMIAN

Drogi Panie Encyklopedio,

skoro już Pan wyszukał nam znaczenie wyrazu 'horror', bo nie zna go pan na pamięć, w takim razie odniosę się do tej definicji, w końcu jest tak rzetelna i potwierdzona.
Horror - groza strach.................powiem tak, ani w tym filmie grozy, ani tymbardziej strachu, dużo groteski i przesady, co sprawia, że jest naprawdę śmieszny! I tyle, dziękuję, pozdrawiam.

użytkownik usunięty
asiolek88

hehe, ale znasz rozbudowaną definicję horroru. Odsyłam do definicji opracowanych przez Kinga i Carolla, wtedy zrozumiesz o co chodziło Twojemu rozmówcy.

ocenił(a) film na 7
asiolek88

Muszę tu cos napisać bo mnie zaraz szlag trafi!
Ocena 2/10 dla tego filmu!?
Chopie czyś ty się z choinki urwał, jak u mnie to przynajmniej 6/10!
Dobra twój gust i sprawa!
Co do innych tutaj odpowiadających to myślę, że jeżeli ktoś nazywa ten film komedią czy coś podobnego to mogę tylko uśmiechnąć się z pożałowaniem jego oceny rzeczywistości!
Jest to horror z elementami gore i tak to wygląda!
Może nie najwyższych lotów, ale jest na czym oko zawiesić ;)

ocenił(a) film na 3
Battle

dziękuję za Twoje wyrazy żałości nad ludzką oceną rzeczywistości, czuję Twoje wsparcie i obiecuję poprawę.

ocenił(a) film na 9
asiolek88

Ja w tym filmie nie widzę nic śmiesznego. Jeśli aż tak się na nim uśmiałaś jak się tym popisujesz radziłabym porozmawiać z jakąś przemiłą panią siedzącą w dużym skórzanym fotelu. Jest to jeden z lepszych horrorów tego typu. Nie wiem jak można ocenić go na ocenę 3 . Nie mówię ,że zaraz masz dodać go do ulubionych ale na 3...? Mogłabyś napisać tak na temat 3 części tej serii ale jedynka ma bardzo fajny klimat i trzyma poziom. Może to miłość do Justina B sprawia ,że Twe serce wciąż się raduje...nawet na horrorze

ocenił(a) film na 3
asiolek88

Takie pierdzielenie kota za pomoca mlota...
Co racja to racja...jak chcesz obejrzec komedie, polecam, jak chcesz obejrzec horror, ktorym "Wrong turn" niby jest...szczerze, odpusc sobie.