Jako że to nie komedia a horror muszę dać 2/10, ale dodaje do ulubionych, bo konkretnie
zacieszam jak go widzę. Polecam serdecznie !
Jako że to horror(całkiem dobry) a nie komedia, to muszę Cię oświecić.
Horror (łac. groza, strach), fantastyka grozy – odmiana fantastyki polegająca na budowaniu świata przedstawionego na wzór rzeczywistości i praw nią rządzących po to, aby wprowadzić w jego obręb zjawiska kwestionujące te prawa i nie dające się wytłumaczyć bez odwoływania się do zjawisk nadprzyrodzonych.
Nie no stary, nie wyjeżdżaj tutaj z definicją horroru z Wikipedii, skoro sam Wrong Turn jest swego rodzaju parodią horrorów i typowych slasherów. Celowo zawarto w nim dozę czarnego humoru, no chyba nie powiesz stary, że nie rozśmieszyła Cię scena dymającego się na pniu zombi rodzeństwa, albo w ogóle cała koncepcja kanibalistycznej familii mutantów zamieszkującej chatkę w lesie. Stary, coś jest śmieszne nie tylko wtedy, gdy puszczają sztuczny śmiech, wiesz ? Czasem trzeba wyczuć tę nutkę ironii, parodii i groteski.
Czyli Twoim zdaniem to komedia? Nie no, spoko, nawet pasuje... Czy rozśmieszają mnie sceny mordów? Nie. I nie moge zrozumieć ludzi, których takie rzeczy śmieszą. Ale ok, Twoim zdaniem to komedia, niech tak będzie.
Drogi Panie Encyklopedio,
skoro już Pan wyszukał nam znaczenie wyrazu 'horror', bo nie zna go pan na pamięć, w takim razie odniosę się do tej definicji, w końcu jest tak rzetelna i potwierdzona.
Horror - groza strach.................powiem tak, ani w tym filmie grozy, ani tymbardziej strachu, dużo groteski i przesady, co sprawia, że jest naprawdę śmieszny! I tyle, dziękuję, pozdrawiam.
hehe, ale znasz rozbudowaną definicję horroru. Odsyłam do definicji opracowanych przez Kinga i Carolla, wtedy zrozumiesz o co chodziło Twojemu rozmówcy.
Muszę tu cos napisać bo mnie zaraz szlag trafi!
Ocena 2/10 dla tego filmu!?
Chopie czyś ty się z choinki urwał, jak u mnie to przynajmniej 6/10!
Dobra twój gust i sprawa!
Co do innych tutaj odpowiadających to myślę, że jeżeli ktoś nazywa ten film komedią czy coś podobnego to mogę tylko uśmiechnąć się z pożałowaniem jego oceny rzeczywistości!
Jest to horror z elementami gore i tak to wygląda!
Może nie najwyższych lotów, ale jest na czym oko zawiesić ;)
dziękuję za Twoje wyrazy żałości nad ludzką oceną rzeczywistości, czuję Twoje wsparcie i obiecuję poprawę.
Ja w tym filmie nie widzę nic śmiesznego. Jeśli aż tak się na nim uśmiałaś jak się tym popisujesz radziłabym porozmawiać z jakąś przemiłą panią siedzącą w dużym skórzanym fotelu. Jest to jeden z lepszych horrorów tego typu. Nie wiem jak można ocenić go na ocenę 3 . Nie mówię ,że zaraz masz dodać go do ulubionych ale na 3...? Mogłabyś napisać tak na temat 3 części tej serii ale jedynka ma bardzo fajny klimat i trzyma poziom. Może to miłość do Justina B sprawia ,że Twe serce wciąż się raduje...nawet na horrorze