Droga bez powrotu

Wrong Turn
2003
6,1 71 tys. ocen
6,1 10 1 70550
5,4 14 krytyków
Droga bez powrotu
powrót do forum filmu Droga bez powrotu

Magia Lasu

ocenił(a) film na 10

Poraz kolejny sprawdza się pożekadło, że najlepsze horrory powstają w lesie. Kapitalna charakteryzacja "górskich ludzi" i genialny klimat. Napięcie w tym filmie rośnie z minuty na minutę,a gdy na chwile opada i dajęmoment wytchnienia powraca ze zdwojoną siłą. Przynajmniej historia realistyczna, gdyż górscy ludzie istnieją i to nie jest wybrykmojej wyobraźni. Oczywiście nie mordują, ale mają właśnie różne "z plusowane" cechy osobowości,wyostrzone zmysły, nadludzką siłę i oszpecone ciało. Przynajmniej ktoś usiadł i pomyślał pisząc scenariusz, poszedł do biblioteki, itp., a nie walnął jakieś fikcyjne gówno o wampirach, wilkołakach czy terminatorach.

ocenił(a) film na 9
rusin_2

Widzę, że gustujesz w tym samym co ja. Wymieniłeś to, co najbardziej mi się podobało w "Wrong Turn".
Zapraszam do mojego świeżego tematu o najlepszych scenach z filmu.

Pozdro.

ocenił(a) film na 3
XeedraaX

3/10, oglądałam lepsze horrory. o ile to w ogóle można horrorem nazwać! szkoda czasu na ten film.
Ale każdemu podoba się co innego...

ocenił(a) film na 7
rusin_2

Zgadzam się z tym, że najlepsze horrory powstają w lesie xD
To samo mÓwię też o ludziach gÓr, bo to był naprawdę dobry pomysł xD
JEDYNE chyba co mi się nie podobało w filmie to scena wchodzenia na wieżę ( wypadło mi z głowy jak ona się am zwie xD )w lesie. Tło było strasznie tandetnie zrobione, ale całość, fabuła, obsada - myślę, że bez zarzutu :)

ocenił(a) film na 7
Narta1993

Aha, chodziło mi o wieżę obserwacyjną xD

ocenił(a) film na 1
rusin_2

Scenarzysta może i poszedł do biblioteki i coś tam poczytam, ale na dopracowanie scenariusza mu czasu już nie starczyło. No bo ileż razy można oglądać film, gdzie zostaje dwójka bohaterów, zaczynają się ze sobą mizdrzyć, po czym jedna z nich odchodzi a druga zaniepokojona długą nieobecnością pierwszej, idzie w jej ślady, znajduje znaki wskazujące na śmierć pierwszej i wtedy sama naturalnie też ginie. Nuda i sztampa. Oczywiście tego typu smaczków było jeszcze od cholery. STRATA CZASU!